Μεγάλες φωτιές ξέσπασαν το πρωί σε δύο περιοχές της Αττικής, στη Νέα Μάκρη και τη Φέριζα Σαρωνικού, με τη δεύτερη να είναι ανησυχητική καθώς έχουν καεί σπίτια.

Εκκενώθηκε οικισμός και Οικοτροφείο

Στη Φέριζα, η κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη καθώς η πυρκαγιά προχωρά ανάμεσα από τα σπίτια. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έγινε προληπτική εκκένωση δύο οικισμών, ενώ σημειώνεται ότι εκκενώθηκε και οικοτροφείο στα Καλύβια Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν αυξηθεί και ειδικότερα είναι 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Παράλληλα, όπως τονίζει στον Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό.



Επίσης, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

Στη Νέα Μάκρη, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα αυτοκίνητο που κάηκε έπειτα από τεχνικό πρόβλημα, με τη φωτιά να περνά γρήγορα στο δάσος της περιοχής.

Μιλώντας στα MEGA Γεγονότα, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου ανέφερε ότι έχουν καεί 2-3 σπίτια και ζήτησε από τον κόσμο να φύγει προς Ανάβυσσο.