«Κόκκινη» χαρτογραφείται η περιοχή των Γιαννιτσών μετά από τον εντοπισμό εστίας υπερμετάδοσης κοροναϊού σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας φρούτων. Τα κρούσματα από 40 αυξήθηκαν σε 46 μέσα σε λίγες ώρες, καθώς οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται και θα εξακολουθήσουν μέχρι να ολοκληρωθεί και η ιχνηλάτηση για όλους τους εργαζόμενους.

Το εργοστάσιο ωστόσο στα Γιαννιτσά αποτελεί υγειονομική βόμβα για την περιοχή και τους όμορους νομούς, καθώς σ’ αυτό εργάζονταν και κάτοικοι των γύρω πόλεων. Κιλκίς, Πιερία και Ημαθία είναι οι περιοχές απ’ όπου καθημερινά προσέρχονταν εργαζόμενοι.

 Αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα  μεταξύ 30 εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο. Όλοι τους είναι Ρομά. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.  Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν ήδη τα 46, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εκατοντάδων ακόμη, τεστ.

 Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. 

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης γίνονται τεστ και στους άλλους εργαζόμενους, τόσο από τα Γιαννιτσά όσο και από τη Γουμένισσα, αλλά και στους συγγενείς και τις επαφές των κρουσμάτων.  Η επιβεβαίωση των κρουσμάτων στην κονσερβοποιϊα προκαλεί μεγάλη ανησυχία με δεδομένο ότι απασχολούνται  680 εργαζόμενοι από την Πιερία, την Πέλλα και το Κιλκίς.