Πολύ μεγαλύτερη από την αρχικώς αναφερθείσα είναι η καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σύμφωνα με τους επίσημους χάρτες που παρουσίασε το Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από τις δορυφορικές εικόνες που παρουσιάζει ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org , φαίνεται ότι η πυρκαγιά της 31ης Αυγούστου, εξαπλώθηκε γρήγορα κατακαίγοντας έκταση 1.140 στρεμμάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» του περασμένου Σαββάτου (5/9) .

Η συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με το Διαχρονικό Σύστημα Χαρτογράφησης Πυρκαγιών του κέντρου, το οποίο καταγράφει όλες τις πυρκαγιές από το 1984 μέχρι και σήμερα, δεν είχε καεί ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν.

Η καμένη έκταση εκτείνεται, ανατολικά της τοπικής οδού, εντός του αρχαιολογικού χώρου πλήττοντας μνημεία εντός και εκτός των κυκλωπείων τειχών (νότια και νοτιοδυτική πλευρά). Ευτυχώς δεν επλήγησαν, το Αρχαιολογικό Μουσείο , η Πύλη των Λεόντων, ο Ταφικός Κύκλος Α, τμήμα της ακρόπολης καθώς και ο θολωτός τάφος του Ατρέα.

Σημειώνεται ότι οι πρωτοποριακές αυτές απεικονίσεις έγιναν από το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND.