Ένας άκρατος λαϊκισμός και μία ασύλληπτη σπέκουλα περί… «προσπάθειας ιδιωτικοποίησης στην Υγεία» συνοδεύουν την απόφαση της διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής να συνάψει σύμβαση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, προκειμένου να διεκπεραιωθεί κατεπειγόντως η διενέργεια χιλιάδων τεστ για την ανίχνευση του νέου κοροναϊού SARS – COV 2.

Πρόκειται για χιλιάδες δείγματα πολιτών, τα οποία ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες και θα οδηγηθούν, σε διαφορετική περίπτωση, προς καταστροφή, δεδομένης της αδυναμίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), του Πανεπιστημίου Αθηνών και του νοσοκομείου της Αθήνας «Λαϊκό» να διεκπεραιώσουν τάχιστα το εν λόγω έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνον από το Κέντρο Υγείας της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο κέντρο της Αθήνας, προέρχονται περίπου 1.200 τέτοια δείγματα για τεστ!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα στο parapolitika.gr ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, «μιλάμε για μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εάν δεν θέλουμε να καταστραφούν χιλιάδες δείγματα και να ταλαιπωρήσουμε χιλιάδες συνανθρώπους μας».