Έκτακτο μήνυμα έστειλε στα κινητά των πολιτών έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.  Στο μήνυμα ενημέρωνε τον κόσμο για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «αύριο, 4 Σεπτεμβρίου, μεγάλο μέρος της χώρας μας θα βρίσκεται σε συνθήκες ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αύριο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας.

 Για το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια. Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί. Συστηματικές περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα θα γίνονται καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου σε όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν.

 Αλλά, επαναλαμβάνω, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη εγρήγορση από όλους μας. Κάνω έκκληση για επιφυλακή όλων μας».

fff