Για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο Mega ο παθολόγος, λοιμωξιολόγος και καθηγητής του ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Σε γενικές γραμμές, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός όγκος εκδρομέων που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα, νομίζω ότι κρίνεται καλύτερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου για την έναρξη των σχολείων», σημείωσε ο κ. Γώγος. «Τα νέα ήταν καλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Θα δούμε αυτή τη βδομάδα πώς πάει. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Την ίδια ώρα, μιλώντας για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης όπου σε βιομηχανία τροφίμων βρέθηκαν αρκετά θετικά δείγματα, τα οποία σε δεύτερο έλεγχο αποδείχτηκαν αρνητικά, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι «Δεν το γνωρίζω το θέμα, δεν μας απασχόλησε αυτή τη στιγμή στην επιτροπή. Υπάρχει πιθανότητα ψευδών θετικών ή αρνητικών τεστ. Στην περίπτωση που είναι πολλά τα λάθος αποτελέσματα, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο εργαστήριο».

Σημειώνεται ότι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου τάχθηκε νωρίτερα και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως έγινε γνωστό, κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 16:00. Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Σημειώνεται ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.