Εστία υπερμετάδοσης κοροναϊού εντοπίστηκε στον Βύρωνα και μάλιστα σε δομή φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών. Στη δομή έχουν εντοπιστεί 30 κρούσματα και αποτελεί υγειονομική βόμβα, ενώ ήδη στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρίσκεται ήδη στο χώρο κάνοντας ελέγχους και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και για τους εργαζομένους.

 Τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε σε φιλοξενούμενους και προσωπικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, θετικοί έχουν βρεθεί 8 εργαζόμενοι και 22 φιλοξενούμενοι στη δομή.

 Έχει ήδη δρομολογηθεί η υποβολή του συνόλου των φιλοξενουμένων ανηλίκων σε μοριακό έλεγχο, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους αλλά και του προσωπικού.

Στο «κόκκινο» η Αττική

 Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική καθώς από τα 183 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, τα 107 είναι στην πρωτεύουσα.

 Από τα 173 εγχώρια κρούσματα, τα 46 συνδέονται με γνωστές συρροές, 12 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ 10 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ τα 107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 44 συνδέονται με γνωστές συρροές και 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

Οι υγειονομικές Αρχές και ο ΕΟΔΥ βρίσκονται επί ποδός, ενώ μετά το μίνι Lockdown στο Ηράκλειο, φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά το σενάριο και η Αττική να ακολουθήσει μέτρα τύπου Πόρου.