Εκτακτη προσγείωση στην Κέρκυρα πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης αεροπλάνο που πραγματοποιούσε πτήση Κωνσταντινούπολη – Μάντσεστερ.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 220 επιβάτες, προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», καθώς σύμφωνα με το τοπικό μέσο Corfu News, Τούρκος επιβάτης κατελήφθη από αμόκ εν πτήση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αναγκαστική προσγείωση έγινε λόγω επεισοδίων που προκάλεσε Τούρκος επιβάτης. Ο επιβάτης ο οποίος φέρεται να ήταν μεθυσμένος, σηκώθηκε, από την θέση του και χτυπούσε τις πόρτες. Αποτέλεσμα ήταν ο πιλότος να λάβει την απόφαση να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας.

Ο επιβάτης φέρεται να χτυπούσε τις πόρτες και η κατάστασή του να δημιουργεί πρόβλημα στον πιλότο και το πλήρωμα. Εν τέλει ο πιλότος αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροπλάνο προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια πληρώματος και επιβατών.

Να σημειωθεί ότι λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει για τον covid-19, με παρέμβαση του ΕΟΔΥ κατέβηκε μόνο ο συγκεκριμένος επιβάτης ο οποίος συνελήφθη, ενώ το αεροπλάνο αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του.