«Τα μέτρα θα επεκταθούν όσο χρειαστεί, είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος» τόνισε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και αν ο καθένας μας κάνει αυτό που πρέπει: αποστάσεις, μάσκα και ατομική υγιεινή. Έτσι τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν και οι αριθμοί να γίνουν διψήφιοι και μονοψήφιοι» ξεκαθάρισε.

Όσο για την αύξηση των κρουσμάτων η κα Παγώνη ανέφερε: «Τα πράγματα αυτές τις ημέρες ξέφυγαν πάρα πολύ. Εδώ πρέπει να σταματήσουμε και να αρχίσουμε από την αρχή ο καθένας μας
να τηρεί τα μέτρα», ενώ συμπλήρωσε πως «μας ανησυχεί που ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει πέσει πάρα πολύ. Οι νέοι δεν παύουν να νοσούν, να διασωληνώνονται και να μεταδίδουν.

Μάλιστα σχετικά με τον τρόπο διάδοσης του κοροναϊού τόνισε πως «Το πρόβλημα είναι τα πάρτι, που πρέπει να σταματήσουν άμεσα» σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού ενώ συμπλήρωσε πως χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους.

Τέλος η κα Παγώνη δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «τα αποτελέσματα αυτών των ημερών θα τα δούμε 30 Αυγούστου» ζητώντας από τους εκδρομείς που γυρνούν από τα νησιά «να φορούν μάσκα και να είναι σε επαφή, καθώς και να προσέχουν με ποιον έρχονται σε επαφή για να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση.»