Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας φέρνει και νέα μέτρα, όπως είναι φυσικό, που επηρεάζουν τόσο την καθημερινότητα, αλλά και την οικονομία, ωστόσο ο περιορισμός της νόσου, προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς είναι αναγκαίος.

Την ώρα που οι ειδικοί σημειώνουν πως υπολογίζεται πως υπάρχουν περισσότερα από 10.000 ενεργά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα και ενώ τα θύματα της πανδημίας ανέρχονται πλέον σε 223, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια νέα δέσμη μέτρων.

 Μεταξύ των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του νέου κοροναϊού στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

 Η επιλογή αυτή έρχεται έπειτα από φαινόμενα αυξημένων κρουσμάτων κοροναϊού στην πρωτεύουσα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, τα οποία συνδέονται με πολίτες που ταξίδεψαν στα νησιά και επέστρεψαν έχοντας μολυνθεί από τον ιό. Πρόκειται για μια σύσταση που άλλωστε είχε κάνει νωρίτερα και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.