Αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά και την αυξητική ροή των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας. Ο κόκκινος συναγερμός που σήμανε μετά και τα 300 και πλέον κρούσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο που επιβεβαίωσε ο ΕΟΔΥ, έφερε τα νέα μέτρα ακόμη πιο κοντά. Μετά από σύσκεψη που έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό.

 Από τα έξι νέα μέτρα που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κ. Πελώνη, το έκτο είναι αυτό που χαρακτηρίζει και τις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς αφορά την λειτουργία των μπαρ και των νυχτερινών καταστημάτων. Δυστυχώς το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα, με την χρήση μάσκας, την σωστή χρήση όμως, και τις αποστάσεις, ο τουρισμός για άλλη μια φορά θα «πληρώσει» το τίμημα, αλλά και οι ίδιοι οι νέοι που εμφανίζονται να είναι οι κυρίως απείθαρχοι.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές: - Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, - Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, - Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω. Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.