Ήρθε στα χέρια μας μία ανακοίνωση – καταγγελία, την οποία εξέδωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Ο Σύλλογος επικαλείται… δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, τα οποία ισχυρίζονται ότι μία δήθεν φυσικοθεραπεύτρια είναι η… υπεύθυνη για τη διασπορά της νόσου COVID – 19 στον Πόρο!

Ο ΠΣΦ επικαλείται περιέργως αυτά τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου και όχι τις μόνες αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρα μας, συγκεκριμένα τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), τον οποίον ο Σύλλογος φαίνεται ότι δεν ενόχλησε καν για το θέμα, το οποίο απασχολεί τα μέλη του.

Βιάστηκε, λυπούμαστε, ο ΠΣΦ να στιγματίσει έναν άνθρωπο σε μία κλειστή κοινωνία, όπως είναι αυτή του Πόρου, με την κατηγορία της… ευθύνης για τη διασπορά της νόσου COVID 19 στο νησί!

Αντί ο Σύλλογος να προσφύγει πάραυτα στον εισαγγελέα, στην περίπτωση κατά την οποία τα μέλη του έχουν διαπιστώσει – και ορθώς, όπως φαίνεται – το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος από την συγκεκριμένη γυναίκα, σπεύδει ο ίδιος ο ΠΣΦ να τη στιγματίσει επιπλέον – ως μη όφειλε, φυσικά - ως… υπεύθυνη για τη διασπορά της νόσου COVID – 19 στον Πόρο!

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις πρώτες και πολύ σημαντικές οδηγίες, την οποία έχει εκδώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, είναι να αποφεύγεται πάση θυσία ο κοινωνικός στιγματισμός των ασθενών με COVID – 19 σε όλο τον πλανήτη.

Ο ΠΣΦ είναι και επιστημονικός και συνδικαλιστικός φορέας των φυσικοθεραπευτών της χώρας μας. Eίναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), σύμβουλος της ελληνικής πολιτείας για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Είναι πρωτοφανές και λυπηρό συνάμα επιστήμονες φυσικοθεραπευτές, επιστήμονες επαγγελματίες Υγείας, δηλαδή, να παραβιάζουν κατάφωρα την πολύ σημαντική οδηγία του ΠΟΥ και να προχωρούν ανοιχτά στον κοινωνικό στιγματισμό μίας γυναίκας, με αφορμή την πραγματική, όπως φαίνεται, αντιποίηση επαγγέλματος εκ μέρους της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, όμως, έχει ονοματεπώνυμο σε μία κλειστή κοινωνία της χώρας μας και είναι σίγουρο ότι η ίδια θα υποστεί πλέον τα κοινωνικά συνεπακόλουθα της ανεύθυνης αυτής στάσης του ΠΣΦ, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας του Πόρου, αποκλειστικά και μόνον ως... υπεύθυνη για τη διασπορά της νόσου COVID – 19 στο νησί!