«Δεν είναι το ίδιο καλοκαίρι όπως ήταν τα άλλα, το καλοκαίρι αυτό είναι δύσκολο και για να μη γίνει δυσκολότερο ακόμα και για να μην έχουμε προβλήματα πάρα πολλά θα πρέπει να προσγειωθούμε» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Αγγελική Καρδιόλακα, η λοιμωξιολόγος και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Για την έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα, η κ. Παγώνη τόνισε: «Είμαστε λίγο ψύχραιμοι, να μην υπερβάλλουμε, δεν ξέρουμε πόσα είναι τα κρούσματα γιατί δεν έχουμε κάνει σε όλο τον πληθυσμό τα τεστ. Μπορεί να είναι αυξημένα τα κρούσματα όντως αλλά ούτε μπορούμε να λέμε 500-600 γιατί ο κόσμος ακούγοντας αυτά τα πράγματα πανικοβάλλεται. Για να τα λέμε πρέπει να έχουμε στοιχεία».

«Τα τεστ πρέπει να συνεχιστούν, αυτή την εποχή έχουν αυξηθεί πολύ τα τεστ και καλά κάνουν γιατί έτσι πρέπει να γίνεται όλο αυτό το διάστημα. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος, υπάρχει τουρισμός , υπάρχουν τα beach bar , οι συγκεντρώσεις, συνωστισμός δεν ακολουθήσαμε τα μέτρα το τελευταίο διάστημα τώρα έχουμε τα αποτελέσματα που υπήρχε όλος αυτός ο συνωστισμός, ο κόσμος είχε χαλαρώσει και λογικό είναι να έχουμε τους τριψήφιους αριθμούς τους οποίους αναμέναμε και το είχαμε πει», επισήμανε η ίδια.

Η λοιμοξιολόγος τόνισε ότι «από εδώ και πέρα θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ανεξάρτητα αν είναι 15Αυγουστός, ανεξάρτητα αν είμαστε σε διακοπές, ανεξάρτητα αν είμαστε χαλαροί και θέλουμε να περάσουμε ωραία».

«Δεν είναι το ίδιο καλοκαίρι όπως ήταν τα άλλα, το καλοκαίρι αυτό είναι δύσκολο και για να μη γίνει δυσκολότερο ακόμα και για να μην έχουμε προβλήματα πάρα πολλά θα πρέπει να προσγειωθούμε, να εφαρμόζουμε ατομικά ο καθένας τα μέτρα και έτσι να πάμε καλά διαφορετικά τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ χειρότερα» υπογράμμισε η κ. Παγώνη.

«Αν ο καθένας από τον άλλο διατηρεί 2 μέτρα κανένας δεν θα πάθει τίποτα, και αν βάζει μια μάσκα και πλένει τα χέρια του. Δεν θα φτάναμε στα τριψήφια νούμερα εάν κάναμε αυτό το πολύ απλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.