Ασταμάτητες είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων προκειμένου να σώσουν ζωές που κινδυνεύουν στην Εύβοια, από την θεομηνία «Θάλεια» που σάρωσε την περιοχή.

 Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από την καταστροφή της κακοκαιρίας που χτύπησε το νησί της Εύβοιας.

b2

Στο Μπούρτζι δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει και τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εργάζονται ακούραστα για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων, χρησιμοποιώντας για αυτόν τον σκοπό ακόμα και σκαπτικά μηχανήματα, για να τους μεταφέρουν.

b8

 Με υπεράνθρωπες προσπάθειες τα σωστικά συνεργεία και οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν. Χαρακτηριστικό στο στιγμιότυπο από την διάσωση ενός μωρού και μιας γυναίκας με το σκύλος που διέφυγε στην ταράτσα σπιτιού προκειμένου να σωθεί από την πλημμύρα.

b12

 Λίγο αργότερα, οι διασώστες καλούνται να απεγκλωβίσουν έναν κάτοικο με κινητικά προβλήματα.

b2

 

Το μέγεθος της καταστροφής ωστόσο, είναι τεράστιο για την Έύβοια. Η πλημμύρα προκάλεσε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και σε περιουσίες. Σπίτια, ζώα, δρόμοι, υποδομές όλα έχουν παραδωθεί στο έλεος και στην καταστροφική μανία της Θάλειας.