Φονικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Θάλειας που σαρώνει την χώρα μας. Η Εύβοια δυστυχώς μετράει τρεις νεκρούς, όπως ανέφερε νωρίτερα ο Δήμαρχος της περιοχής, ενώ μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στην περιοχή.
Ειδικότερα, λίγο μετά τις 10 το πρωί έγινε γνωστό ότι ένα βρέβος 8 μηνών έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία. Επίσης μια 86χρονη γυναίκα, βρέθηκε πνιγμένη στο σπίτι της στα Πολιτικά, ενώ κι ένας 85χρονος συμπολίτης της βρέθηκε νεκρός από την κακοκαιρία. 

evia1

Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο δήμαρχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς λέγοντας μάλιστα ότι οι νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας δεν είναι ένας αλλά δύο. Πρόκειται για την 86χρονη στα Πολιτικά και έναν 85χρονο στο ίδιο χωριό, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

evia3

 Από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί με βροχές και καταιγίδες έχουν προκληθεί προβλήματα σε πολλές περιοχές με τα μεγαλύτερα, ωστόσο, να εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

evia2

 Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους πολίτες, ενώ σύμφωνα με το Mega μια 86χρονη γυναίκα η οποία διέμενε σε ισόγεια κατοικία στα Πολιτικά, έχασε τη ζωή της από πνιγμό.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

egnomi1

Προβλήματα στο Μπούρτζι

 Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

 Προβλήματα με πλημμύρες καταγράφοτναι και στο Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων.

egnomi2

 Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, πολλά σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα μετακινήθηκαν από τα ορμητικά νερά, μάντρες έσπασαν, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι της περιοχής και γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους. 

Έκκληση από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό: Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε Ψαχνά και Πολιτικά

 O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός έκανε δραματική έκκληση στους πολίτες, μέσω των social media, να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

 Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όσοι βρίσκεστε σε Ψαχνά και Πολιτικά, αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους!

 Πολιτική Προστασία: 2221020000

 Πυροσβεστική: 199

  Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών: 2228023333»

aspd33