Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης της μάσκας ο κ. Τσιόδρας, που σήμερα εκτάκτως εμφανίστηκε στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας, υπογράμμισε την ανάγκη να φοράμε μάσκα παντού, ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους. Ξεκαθάρισε ότι η μάσκα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την χρήση ασπίδας και τόνισε την αποφασιστικότητα και την ευθύνη όλων μας να κάνουμε χρήση της μάσκας και να μάθουμε να την φοράμε σωστά.

«Η μάσκα δεν είναι μέσω απομόνωσης, αλλά μέσω αλληλεγγύης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε μάλιστα  πως σε κάποιες χώρες η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. «Τα επιστημονικά δεδομένα την καθιερώνουν και την επιβάλουν, ιδιαίτερα σε σημεία όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

 Μιλώντας για τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως δυστυχώς κάποια φάρμακα δεν κατάφεραν να πιάσουν τα αποτελέσματα που περιμέναμε. «Για τη χλωροκίνη ο γρίφος συνεχίζεται, υπάρχουν κυρίως αρνητικά αποτελέσματα» είπε. Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως η ΕΕ εξασφάλισε την προμήθεια 30.000 θεραπευτικών σχημάτων από το μόνο ως τώρα εγκεκριμένο φάρμακο, την ρεμδεσιβίρη.