Με αυστηρές συστάσεις και νέα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας επέστρεψε το δίδυμο Τσιόδρας-Χαρδαλιάς με έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Μετά την καταγραφή της κατάστασης της πανδημίας στη χώρα μας και την ανακοίνωση 121 κρουσμάτων ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασαν την έντονη κρισιμότητα της κατάστασης, ενόψει μάλιστα και του 15αύγουστου, σημειώνοντας την ανησυχία για την διασπορά του ιού. Για το λόγο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή στο ωράριο των νυχτερινών μαγαζιών, όπως είχαν αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή τους τα parapolitika.gr.

Ειδικότερα, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε «Λάβαμε όλα τα μέτρα στις πύλες εισόδου και όπου χρειάστηκε τις κλείσαμε χωρίς να υπολογίσουμε τις υπόλοιπες συνέπειες με μόνο γνώμονα τη δημόσια υγεία» και ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα:

 Απαγορεύεται από αύριο η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ από τη Δευτέρα θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο.

 Από την Κυριακή 16/8 όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Κακαβιά υποχρεούται σε 7ημερη κατοίκον απομόνωση.

 Παρατείνεται το όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις έως τέλος Αυγούστου.

 Το ωράριο λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης θα ορίζονται με βάση την περιοχή.

 Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο. Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.