«Είναι σημαντικό να σταματήσει η μετάδοση του κοροναϊού» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να 'χαμε, Να λέγαμε» με τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο, η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο «Σωτηρία».

Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι «είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν ερχόμαστε κοντά με άλλους ανθρώπους».

Τέλος, η ίδια ανέφερε ότι «μπορούν να γίνονται πράγματα πάντα όμως με προφύλαξη».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μίνας Γκάγκα στα Παραπολιτικά 90,1: 

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα, η Μίνα Γκάγκα σημείωσε: «Πρέπει να προσέχουμε γιατί είναι σημαντικό να σταματήσουμε τη μετάδοση της νόσου για εμάς, για το θέμα της υγείας όλων των ανθρώπων των δικών μας και των πιο ξένων και επίσης παίρνοντας τα μέτρα και προστατεύοντας ο ένας τον άλλο να μπορέσουμε να συνεχίσουμε φυσιολογικά να έχουμε μια κατά το δυνατόν φυσιολογική ζωή. Που δεν θα είναι όπως πέρυσι αλλά που μπορεί να είναι φυσιολογική. Που μπορεί να κάνουμε διακοπές αλλά με προσοχή».

Για τη χρήση της μάσκας η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα, ανέφερε: «Πρέπει να βάζουμε τη μάσκα στους κλειστούς χώρους και να τη βάζουμε επίσης αν ερχόμαστε κοντά και σε εξωτερικούς χώρους δηλαδή αν ερχόμαστε πιο κοντά από τα δύο μέτρα και έξω ας τη φοράμε τη μάσκα».

«Μέσα στα πλαίσια του ''προσέχω τις επαφές μου, προσέχω ποιος αναπνέει κοντά μου, ποιος βήχει κοντά μου'' μπορούμε να το ξεπεράσουμε χωρίς προβλήματα. Δηλαδή είναι ''εύκολο'' να πει κανείς ότι δεν θα βγαίνουμε έξω , δεν θα πηγαίνουμε σε εστιατόρια αυτό όμως είναι μια σκλαβιά που μπορείς να την κάνεις για ένα συγκεκριμένο διάστημα μετά υποτίθεται ότι μαθαίνουμε και ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα με προφύλαξη. Αυτό είναι το πιο λογικό» υπογράμμισε η ίδια.

«Πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε να κλειστούμε πάλι μέσα ή αν θέλουμε να έχουμε μια φυσιολογική ζωή αλλά ξέροντας ότι υπάρχει ένας κίνδυνος και θα υπάρχει για τους επόμενους μήνες», επισήμανε η κ. Γκάγκα.

Ερωτηθείσα αν είμαστε στο δεύτερο κύμα, απάντησε: «Είναι μια καινούργια αναζωπύρωση αλλά ανά πάσα στιγμή αν χαλαρώσουμε πολυ θα έχουμε τέτοιες εξάρσεις και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να τις σταματήσουμε. Μπορεί το κράτος να πάρει μέτρα οριζόντια όπως είχε πάρει την εποχή της καραντίνας πιστεύω ότι πρέπει πια κανείς μας να μην θέλει να πάρουμε τέτοια οριζόντια μέτρα και να μην χρειάζεται να πάρουμε οριζόντια μέτρα γιατί προσέχει ο καθένας μας ξεχωριστά. Αυτό είναι το πιο εύκολο, είναι πολύ δύσκολο να ξανακλειστούμε όλοι μέσα και νομίζω οτι θα είναι κακό για όλους μας».