Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιωτικών σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων ΟΙΕΛΕ, Στράτος Γεωργουδής για τον νέο νόμο που απελευθερώνει την ιδιωτική εκπαίδευση από τον εναγκαλισμό του κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Κυραϊλίδη, τα ιδιωτικά σχολεία είναι πανέτοιμα να ξεκινήσουν το Σεπτέμβρη με οποιοδήποτε σενάριο αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας. Επικρατέστερο είναι το σενάριο να λειτουργήσουν τα σχολεία είτε με όλους τους μαθητές είτε με τους μισούς εναλλάξ τις μέρες.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργουδής έθεσε τρία ερωτήματα που αφορούν τον νέο νόμο και αυτά είναι τα εξής. Πόσο ωφελεί την εκπαίδευση η αναιτιολόγητη απόλυση των εκπαιδευτικών, ο εκβιασμός των εκπαιδευτικών για παραίτηση από ένα μέρος του ωραρίου του και η απουσία ελέγχου στις απογευματινές δράσεις.

Ο κ. Κυραϊλίδης ήταν αρνητικός στις αναιτιολόγητες απολύσεις υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Αντιθέτως, υποστήριξε πως με το νέο νόμο, δίνεται η δυνατότητα να αξιολογηθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό. «Δε μιλάμε για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση και αντικατάσταση», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τον έλεγχο, αυτός γίνεται υποστήριξε μέσα από τα στοιχεία που δηλώνονται στην Εργάνη.

Με τη σειρά του ο κ. Γεωργιάδης, έκανε λόγο για σωρεία καταγγελιών στην ομοσπονδία από εκπαιδευτικούς, κάτι που και πάλι αρνήθηκε ο κ. Κυραϊλίδης.