Μια ευχάριστη έκπληξη αντίκρισαν οι κάτοικοι των Αχαρνών τις τελευταίες μέρες. Ένας δρόμος στο κέντρο της πόλης γέμισε χρώμα και άλλαξε τη διάθεση όλων όσων έτυχε να περάσουν από την Ηρώων Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια που τοποθετούνταν οι πολύχρωμες ομπρέλες. Από εκείνη την πρώτη στιγμή βέβαια όλο και περισσότεροι έσπευδαν να διασχίσουν τον πεζόδρομο, προκειμένου να δουν κι αυτοί από κοντά το πώς μια ιδέα μπορεί να αλλάξει ευχάριστα την καθημερινότητα της πόλης.

Ο Δήμος Αχαρνών ξεκίνησε με τον τρόπο αυτό να υλοποιεί ένα πρόγραμμα το οποίο αποσκοπεί με μικρές παρεμβάσεις να αλλάξει το γκρίζο και να δώσει μια άλλη οπτική στο κέντρο της πόλης. Λουλούδια, χρώματα, εικόνες, μουσικές θα είναι το μέσο για να αναδειχθεί η καλλιτεχνική έκφραση και συνάμα να αλλάξουν γωνιές της πόλης, οι οποίες θα αποτελέσουν από εδώ και στο εξής σημεία αναφοράς για μικρούς και μεγάλους.



Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική και αυτό μπορούσε να το διαπιστώσει κανείς από την πρώτη στιγμή από τα σχόλια, τις αναρτήσεις και τις αναφορές στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κυριολεκτικά πλημμύρισαν από χρώμα. Και όλοι συμφωνούσαν πως είναι ένα βήμα για να αλλάξει εικόνα η πόλη των Αχαρνών.