Σε αρένα αιματηρού ξεκαθαρίσματος Μαυροβούνιων μαφιόζων φαίνεται πως έχει μετατραπεί η Ελλάδα το τελευταίο επτάμηνο. Τα μέλη των συμμοριών «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», οι δύο δηλαδή μαφιόζικες φατρίες του Κότορ απ’ ό,τι φαίνεται λύνουν δολοφονικά τις διαφορές τους σε Βάρη και Κέρκυρα.

Όπως μεταδίδει ο skai.gr, το κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και της ασφάλειας Κέρκυρας έχουν διαπιστώσει ότι τα δυο θύματα έχουν πυροβοληθεί από δυο πιστόλια των 7,65 και 9 χιλιοστόστων, τουλάχιστον 30 φορές. Είχαν και οι ίδιοι στην κατοχή τους όπλα τα οποία δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Οι δυο νεκροί είναι ο Άλαν Κόζαρ και Νταμίρ Χάτζιτς, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Σκάλιαρι. Σε βάρος και των δυο εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία για δολοφονίες και διακίνηση ναρκωτικών.

Είναι εντυπωσιακό πως για τη διπλή δολοφονία της Κέρκυρας υπήρχε μια ιδιότυπη ανάληψη ευθύνης σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, δυο ώρες μάλιστα πριν τον εντοπισμό των σορών τους από την αστυνομία.

Οι δράστες ή εκπρόσωποί τους ως μια ένδειξη επίδειξης δύναμης είχαν ανακοινώσει τις δολοφονίες στις 5 το απόγευμα της ημέρες και τα πτώματά τους βρέθηκαν στις 7.10. στο σπίτι των θυμάτων βρέθηκαν 11.500 ευρώ και ένα ακόμη πιστόλι.