Η Ξυλοκέριζα, τα Αθικια, ο Αγιάννης, το Γαλατάκι και το Σοφικό είναι οι πέντε δημοτικές κοινότητες του δήμου Κορινθίων, οι οποίες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μαζί με τους οικισμούς τους, μετά τις πυρκαγιές που προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές.

Σχετικό αίτημα κατέθεσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Ειδικότερα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες: Ξυλοκερίζης, Σοφικού Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο δήμος Κορινθίων, επισημαίνει ότι «για τις περιοχές αυτές ισχύουν όσα προβλέπονται από το νόμο 4662/2020 και τις λοιπές ισχύουσες διατάξεις για κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας…», ενώ «ο χρόνος ορίζεται στους 6 μήνες, ήτοι έως και 25 Ιανουαρίου 2021».

Για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν και σήμερα στην περιοχή αν και η ένταση της φωτιάς είναι εμφανώς μειωμένη μετά από δύο 24ωρα μεγάλης μάχης των πυροσβεστών.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 7 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, ενώ στο έδαφος παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, συνεχίζοντας τις τις προσπάθειές τους για να κατασβέσουν την πύρινη λαίλαπα.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Δήμαρχος Κορινθίων στο MEGA : Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

Για ενδείξεις εμπρησμού, αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές που καίει από χθες, έκανε λόγο στο MEGA ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

«Εκείνο που πληροφορήθηκα και εγώ από τους κατοίκους είναι ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις εμπρησμού και υπάρχουν και κάποια στοιχεία, τα οποία περιμένουμε να τα δούμε και η ανακριτική επιτροπή της πυροσβεστικής, γιατί ενδεχομένως οι κάμερες που υπήρχαν στο στρατόπεδο έχουν καταγράψει κάποιες κινήσεις, αφού η έναρξη της πυρκαγιάς έγινε πολύ κοντά στην περίφραξη του στρατοπέδου» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.