Θέμα ωρών αποδείχθηκε για την Αστυνομία η εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της 57χρονης που βρέθηκε από την αδερφή της, νεκρή στο σπίτι της το μεσημέρι της Τετάρτης στην Γιόλακα Φιλιατρών.

Οι Αρχές συνέλαβαν έναν από τους εργάτες που είχαν το προηγούμενο διάστημα οι δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με την  ΕΛ.ΑΣ., ο 34χρονος Πακιστανικής καταγωγής είχε απολυθεί πρόσφατα από το θερμοκήπιο που διατηρουσαν οι δύο γυναίκες και θυμωμένος από την εξέλιξη αυτή, προέβη στην αποτρόπαια πράξη του. Η αστυνομία εξετάζει  το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός του δράστη στο έγκλημα.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Από την αρχή οι αστυνομικοί, είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ληστείας καθώς πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρχαν χρήματα που ήταν σε εμφανές σημείο μέσα στο σπίτι και τα οποία δεν εκλάπησαν.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν το υλικό από τις κάμερες του σπιτιού της άτυχης γυναίκας αλλά και τις καταθέσεις που πήραν από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της άτυχης γυναίκας.

Από την αρχή, είχε διαφανεί πως ο δράστης του εγκλήματος γνώριζε το χώρο και κινήθηκε ταχύτατα.  Ο δράστης φαίνεται να μπήκε από το πίσω μέρος του σπιτιού, σπρώχνοντας μια πόρτα, και να διέφυγε από την κεντρική είσοδο.