«Η Δικαιοσύνη θα δώσει απάντηση σε όσα έχουν αποκαλυφθεί για το Μάτι» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωµατικών του Πυροσβεστικού Σώµατος, Γεώργιος Βιτζηλαίος.

Ο κ. Βιτζηλαίος σημείωσε πως «η επιτυχία ή αποτυχία ενός αξιωματικού στην αντιμετώπιση ενός συμβάντος έχει αντίκτυπο και στον ίδιο».

Παράλληλα ανέφερε πως «δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιος στέλνει κάποιον για να αποτύχει».

Ακόμη υπογράμμισε πως «φέτος έγινε προσπάθεια να βελτιωθούν οι παθογένειες των προηγούμενων χρόνων με μέσα προς τους πυροσβέστες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη Γεώργιου Βιτζηλαίου στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις της Καθημερινής για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Βιτζηλαίος σημείωσε: «Το που είναι η αλήθεια και που είναι το ψέμα αυτό δεν θα μπορέσω να το κρίνω εγώ. Είμαστε ευτυχείς που κάνει παρέμβαση η ελληνική Δικαιοσύνη, ήταν και παράκληση δική μας, για να δώσει τελικά μια απάντηση σε όλα αυτά τα αίσχη τα οία διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα. Δεν μπορούν κάποιες εξαιρέσεις να χαρακτηρίζουν έναν κανόνα όπως είναι το Πυροσβεστικό Σώμα».

«Το ότι λεει, για τον σκοπό που τα λεει, για τον λόγο που τα λεει είναι υπεύθυνος και υπόλογος (ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής) να τα αποδείξει. Η όποια επιλογή από τον εκάστοτε αρχηγό γίνει για να πάει σε μια πυρκαγιά, η αποτυχία ή η επιτυχία του ως προς την έκβαση του συμβάντος έχει αντίκτυπο και για τον
ίδιο. Δηλαδή δεν μπορώ να διανοηθώ οτι κάποιος στέλνει κάποιον για να αποτύχει από τη στιγμή που και ο ίδιος θα καρπωθεί αυτή την αποτυχία. Είναι πολύ λεπτό όλο αυτό το οποίο γίνεται και θέλουμε κι εμείς μια απάντηση από τον καταγγέλλοντα για όλα αυτά», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Εμείς σαν συνδικαλιστικό όργανο όταν βλέπουμε οτιδήποτε το οποίο είναι ''πέρα από τη λογική'' το καταγγέλλουμε. Ο πυροσβέστης αξιωματικός βλέποντας τις προσπάθειες της εκάστοτε ηγεσίας μπορεί να κρίνει και το πως θα λειτουργήσει και με πόση όρεξη θα το κάνει όλο αυτό. Βλέποντας για παράδειγμα φέτος ότι έχει γίνει μια τιτάνια προσπάθεια για να πάρουν οτι δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα ατομικής προστασίας, να γίνουν 1800 προσλήψεις εποχικών, να γίνουν καινούργια 80 εποχικά κλιμάκια, να μισθωθούν καινούργια εναέρια μέσα, να έχουμε ανανέωση του πυροσβεστικού στόλου, βλέπουμε οτι υπάρχει πραγματικά μια προσπάθεια ώστε να καλυτερεύσουν οτιδήποτε παθογένειες υπήρχαν προηγούμενα χρόνια και ειδικά τα τελευταία χρόνια», ανέφερε επιπρόσθετα.

«Εγώ έκανα έκκληση στη Δικαιοσύνη να παρέμβει για να δούμε ακριβώς τι πραγματικά συμβαίνει. Τα είπε για να τα πει; Για να φοβίσει; Τα είπε γιατί πραγματικά έχουνε γίνει; Τα είπε γιατί έτσι του ήρθε; Γιατί τα είπε, πως τα είπε;», δήλωσε ο κ. Βιτζηλαίος.