«Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα και χάνονται ζωές είμαστε για λύπηση» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, αναφορικά με όσα έγιναν γνωστά τις τελευτάιες μέρες γύρω από την φωτιά στο Μάτι

Ο κ. Ανδρεάκος σημείωσε ότι την επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς «υπήρξε κόντρα του υπουργείου με την πυροσβεστική» ενώ ανέφερε πως «την ημέρα της φωτιάς όπου είχε εγκατασταθεί πυροσβεστικό για να κάνει πυρόσβεση οι σωλήνες ήταν πεταμένες».

Τόνισε επίσης ότι «εναέριες δυνάμεις δεν ήρθαν ποτέ» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «ο δήμος να κινηθεί νομικά».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πέτρου Ανδρεάκου στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τις αποκαλύψεις της Καθημερινής για την πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Ανδρεάκος σημείωσε: «Είναι γεγονός ότι άμα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα κι από την άλλη πλευρά χάνονται ζωές, δεν θα πω για την καταστροφή την περιβαλλοντική και την οικονομική του καθενός, αλλά άμα χάνονται ζωές και συμβαίνουν αυτά τα πράγματα η προσωπική μου άποψη είναι οτι είμαστε για λύπηση».

«Όπου είχε εγκατασταθεί αυτοκίνητο για να κάνει πυρόσβεση και μετά έφευγε οι σωλήνες ήταν πεταμένες, δεν το είχα ξαναδεί. Είμαι 20 χρόνια δήμαρχος αυτό το πράγμα δεν το’ χα ξαναδεί! Και διαπιστώσαμε την άλλη μερα ότι υπήρχε μια κόντρα μεταξύ του υπουργείου και της υπηρεσίας της Πυροσβεστικής. Ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο δεν ξερω πάντως ο κοσμάκης την πλήρωσε τότε από την Πυροσβεστική υπηρεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα κινηθούν νομικά μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο δήμαρχος Αν. Μάνης ανέφερε: «Δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία εμείς ως δήμος να προσφύγουμε νομικά για να αποζημιωθεί ο κάθε ιδιοκτήτης. Αν θα κάνουμε κάτι νομικά θα το συνεννοηθούμε με νομικούς, θα είναι για το δήμο».

«Εγώ με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες εδω όλα τα χρόνια συνεργάζομαι. Έχω προσέξει όμως τώρα τελευταία 2-3 μήνες, είναι ακόμα πιο ενεργητικοί. Μου κανει εντύπωση, είναι αισθητή η διαφορά», σημείωσε επιπρόσθετα.