«Η πυροσβεστική οικογένεια είναι συγκλονισμένη και νιώθει θυμό για την συγκάλυψη των ευθυνών στην τραγωδία στο Μάτι» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε πως είναι «επιβεβλημένη η δικαστική έρευνα» και πως «θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι τις έχουν, για να μην αμαυρώνεται το πυροσβεστικό σώμα».

Παράλληλα ανέφερε ότι «εάν είναι αλήθεια όσα αποκαλύπτονται τότε μιλάμε για εγκληματική οργάνωση».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Σταθόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1: 

Με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε: «Η πυροσβεστική οικογένεια αυτή τη στιγμή είναι συγκλονισμένη. Εμείς μόνο ντροπή και θυμό νιώθουμε για όσους δεν τιμούν τον όρκο που έχουν δώσει στην πατρίδα και στην κοινωνία και το μόνο που τους νοιάζει είναι άλλα πράγματα. Παρακολουθούμε και εμείς εμβρόντητοι όπως και όλος ο κόσμος με οργή και αγανάκτηση τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την πρωτίστως ανήθικη και δευτερεύοντος ποινικά κολάσιμη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών».

«Θεωρούμε επιβεβλημένη τη δικαστική έρευνα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όποιος έχει την ευθύνη οφείλει απέναντι στην κοινωνία και αν έχει στοιχειώδη τσίπα, στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ηθική να βγει και να την αναλάβει για να πάψει να λοιδορείται ένα ολόκληρο Πυροσβεστικό Σώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι δυνατόν να είναι μια ομάδα πυροσβεστών σε μια χαράδρα, να ζητάνε βοήθεια από τα εναέρια μέσα και να σκέφτονται ή να υπάρχει το ενδεχόμενο στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι ο επιχειρησιακός διοικητής δεν είναι αρεστός στον κάθε αρχηγό ή στον κάθε επικεφαλή και δεν θα του στείλει εναέρια μέσα με ότι αυτό σημαίνει. Προσεύχομαι ότι αυτό το σκηνικό που έδωσε ο πρώην αρχηγός σχετικά με τα εναέρια μέσα στη Μάνη και στα Κύθηρα δεν είναι αληθές. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν μπορεί να γίνονται. Δεν μπορεί ένας πρώην αρχηγός για κάποια παιχνίδια που κάνει να κάψει τη μισή Πελοπόννησο για να «φάει» έναν υπαρχηγός. Αυτά δεν γίνονται! Αν είναι αλήθεια αυτά εδώ μιλάμε για εγκληματική οργάνωση», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Οι συνάδελφοί μου το μόνο που μου ζήτησαν να πω και να γράψω σε ένα Δελτίο Τύπου είναι ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δεν αγγίζουν το μάχιμο πυροσβέστη της βάρδιας που παλεύει καθημερινά με τη φωτιά και τις καταστροφές. Πιστεύω ότι το αξιόμαχο των γυναικών και των ανδρών του ΠΣ δεν πτοείται από τις αποκαλύψεις από μεμονωμένα άτομα που το υπηρέτησαν. ...Η καταστροφή αυτή μας έχει στοιχειώσει σαν ανθρώπους και σαν επαγγελματίες», υπογράμμισε ο ίδιος.