Τα αυξανόμενα τελευταίως κρούσματα του κοροναϊού, όχι μόνο στις πύλες εισόδου αλλά εσχάτως και στην Αθήνα, κλονίζουν την πίστη των πολιτών.

Η αρχική αισιοδοξία για ένα ανέφελο καλοκαίρι μάλλον κάμπτεται και αντιθέτως επανέρχονται προβληματισμοί και δυσοίωνες προοπτικές.

Ορισμένοι επισημαίνουν για παράδειγμα ότι δεν άνοιξε ακόμη το εμβληματικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», ότι το γνωστό αθηναϊκό στέκι «17» επί της οδού Λυκαβηττού παραμένει κλειστό, ενώ πληροφορίες θέλουν τη θρυλική «Μπουγιαμπέσα» στην κεντρική είσοδο της Νέας Σμύρνης να έκλεισε οριστικά. Οι γνωρίζοντες καθησυχάζουν ότι η «Μεγάλη Βρεταννία» θα ανοίξει προσεχώς, αλλά επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το διπλανό «Κινγκ Τζορτζ», ιδιοκτησίας Λασκαρίδη επίσης.

Οπως σημειώνει η στήλη Βηματοδότης, πολλά ακόμη εμβληματικά στέκια στην ευρύτερη ζώνη της πρωτεύουσας δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Κρίμα… Πέραν των άλλων αλλοιώνεται και ο χαρακτήρας της Αθήνας. Τι θα μας μείνει άραγε μετά από αυτή την περιπέτεια, πέρα από τον χρωματιστό περίπατο του δημάρχου και τις «λίστες» του κυβερνητικού εκπροσώπου…