Επεισόδια καταγράφηκαν στο Σύνταγμα, όπου έγινε ρίψη μολότοφ, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου προστασίας του Πολίτη. Έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Ομάδα αγνώστων ξεκίνησε να πετά μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Η ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια αριθμούσε 150 με 200 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στα λεγόμενα λουλουδάδικα ενώ αποχώρησαν λίγο πριν τις 21.00.

Σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές έχει προχωρήσει, έως τώρα, η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Ειδικότερα νεαρά άτομα πέταξαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία έξω από τη Βουλή ενώ παραμένουν ακόμη στο Σύνταγμα διαδηλωτές.

Δείτε τις εικόνες 


Αξίζει να σημειωθεί πως οι ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας απο τον Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου» βανδαλίστηκαν εκ νέου αφού γράφτηκαν συνθήματα κατά του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη