Μουσική υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς, τοπικά εδέσματα και αναμνηστικά δώρα οι πρώτοι τουρίστες στη Ρόδο

Οι πύλες των νησιών του άνοιξαν από σήμερα για τους τουρίστες και ήδη στα διεθνή αεροδρόμια της χώρας καταφθάνουν επισκέπτες από το εξωτερικό, προκειμένου να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα νησιά της Ελλάδας, καθώς θεωρούνται από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς την εποχή του κοροναϊού.

«Ποδαρικό» για το αεροδρόμιο της Ρόδου, έκανε στις 10:05, η πτήση FHM1724 από τη Λειψία της Γερμανίας, μεταφέροντας 142 επιβάτες, ο οποίο βγήκαν από το αεροπλάνο με τους ανθρώπους του αεροδρομίου να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται.



Η υποδοχή μάλιστα ήταν εντυπωσιακή, καθώς για τους επιβάτες της πτήσης είχε προγραμματιστεί μουσική υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς, τοπικά εδέσματα και αναμνηστικά δώρα.
Οι επόμενες προγραμματισμένες πτήσεις σήμερα για Ρόδο φθάνουν από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με περισσότερους από 1.500 τουρίστες. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, που σύμφωνα με την υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ανέρχονται σε 605 ημερησίως.

Από το αεροδρόμιο της Ρόδου, όπου βρέθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες στο νησί, δήλωσε: «Σήμερα, είναι μια σημαντική μέρα για τον ελληνικό τουρισμό και φυσικά για τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Περιφέρειάς μας, της Ρόδου, καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας χαρίζοντάς τους το πιο μεγάλο, πιο ζεστό χαμόγελό μας. Το αξίζουν όλοι, και οι επισκέπτες μας και εμείς οι ίδιοι».

Mε κρητική μουσική και γλυκά υποδέχτηκαν τους τουρίστες στο Ηράκλειο

Με μουσικές και γλυκά υποδέχτηκαν στην Κρήτη την πρώτη πτήση εξωτερικού.Λίγο μετά τις 8, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» έπαιξαν λύρες και λαούτο για την υποδοχή της πτήσης από το Αννόβερο που μετέφερε 182 τουρίστες.

Το αεροπλάνο περίμεναν δύο πυροσβεστικά οχήματα που δημιούργησαν έναν εντυπωσιακό τρόπο υποδοχής, παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Κυριάκο Κώτσογλου.



Σύμφωνα με το flashnews.gr, συνολικά, σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αναμένονται περίπου 35 πτήσεις, κυρίως από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με τη Γερμανία να έχει την τιμητική της.

Η υποδοχή των τουριστών γίνεται με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, όπως η διεξαγωγή δειγματοληπτικών τεστ με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και όχι στην τύχη, αλλά και την υποχρέωση των ταξιδιωτών να συμπληρώνουν ειδική φόρμα με τη χώρα προέλευσης τους, τις χώρες μέσω των οποίων ταξίδεψαν και τις χώρες τις οποίες επισκέφθηκαν πρόσφατα.

Θεοχάρης: Από την Κέρκυρα ια ανοίξει και πάλι η τουριστική στη χώρα μας

Νωρίτερα, μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό έστειλε σήμερα από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την ίδια ώρα με την άφιξη των πρώτων τουριστών στο νησί από τη Βουδαπέστη.

Σήμερα είναι μια αισιόδοξη μέρα, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, ενώ έδωσε και έναν συμβολικό χαρακτήρα στην επιλογή του να βρίσκεται στην Κέρκυρα, το νησί που έφερε τον τουρισμό στην Ελλάδα το τέλος της 10ετιας του 1950.

«Βρίσκομαι στην Κέρκυρα, στο πρώτο αεροδρόμιο την πρώτη ημέρα που ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός. Από την Κέρκυρα να ανοίξει και πάλι η τουριστική στη χώρα μας. Θα ανοίξουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού.



Ο κ. Θεοχάρης ευχήθηκε καλή αρχή και υπογράμμισε: «θα είμαστε δίπλα σας κάθε μέρα που περνάει, θα λύνουμε ζητήματα εάν προκύψουν. Δεν θα αφήσουμε τον ελληνικό τουρισμό στην τύχη του». Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι εδώ», σε πείσμα «όσων θέλουν την απαισιοδοξία και τη μιζέρια να κερδίζει».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που αφορούν τον Νίκο Παππά και στο αν αυτές πλήττουν το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρόεδρος της Βουλής ανέφερε με νόημα ότι η εξουσία διαμορφώνει και φαινόμενα τα οποία είναι προβληματικά. «Είναι σαφές πως πάντοτε η εξουσία και η διακυβέρνηση ως δομές, διαμορφώνουν προφανώς ένα κλίμα μέσα στο οποίο μπορεί να παρουσιαστούν φαινόμενα τα οποία να είναι προβληματικά, γι' αυτό κι εμείς εδώ και πολλούς μήνες έχουμε κάνει μια αναλυτική αποτίμηση όλης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια την οποία συζητάμε και ενόψει του συνεδρίου μας. Επί της ουσίας θέλω να πω πως αυτό που κληρονομήσαμε από ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε στην χρεοκοπία ήταν αδιαφανές και είχε στοιχεία διαπλοκής, πιστεύω ότι δεν άγγιξε ή ελάχιστα άγγιξε τον ΣΥΡΙΖΑ . Ήταν διαφορετική η περίοδος, διαφορετικό το αποτύπωμα της αριστερής διακυβέρνησης. Δεν υπάρχει ούτε ένας και έχουν περάσει τόσα χρόνια που να θέτει εν αμφιβόλω όλο το οικονομικό επιτελείο και τους υπουργών που είχαν σχέση με την ανάπτυξη, όλους μας που είχαμε ευθύνες για τις οικονομικές διευθετήσεις της χώρας με τα μνημόνια», σημείωσε.

«Δεν έχει υπάρξει κανείς που να πει ότι ένας φάκελος μπήκε κάτω από τον άλλο, ένα ντοσιέ μπήκε κάτω από το άλλο ή ότι υπήρξε οποιοδήποτε ζήτημα διαπλοκής. Αυτό είναι το μεγάλο κάδρο από κει και πέρα προφανώς υπάρχουν και επισημάνσεις ή και επιμέρους ζητήματα τα οποία με πολύ προσοχή και ευαισθησία κι εμείς τα βλέπουμε και παίρνουμε τις αποστάσεις μας και τα μέτρα μας, ή υπάρχει αυτοκριτική τοποθέτηση δημόσια. Αυτό δε γινόταν ποτέ και από κανέναν κόμμα που κυβέρνησε και με αυτή την έννοια αυτό το ηθικό πλεονέκτημα ως μια γενική εντύπωση διαχρονικά διαμορφωμένη κατά τη γνώμη μου παραμένει και παραμένει μέσα σε δύσκολες συνθήκες», συμπλήρωσε ο ίδιος.