Το ενδεχόμενο απαγόρευσης συνάθροισης περισσότερων από 50 ατόμων ώστε να αποφευχθεί ένα πλήρες τοπικό locdown, σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού, άφησε ανοιχτό, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ Μαγιορκίνης σημείωσε πως «μετά την 1η Ιουλίου, οπότε θα ανοίξει ο τουρισμός, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι «θα είναι δύσκολο να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γκίκα Μαγιορκίνη

Αναφορικά με την πρότασή του να απαγορευτεί η συνάθροιση περισσότερων από 50 ατόμων

Γ.ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: Η συζήτηση για το συγκεκριμένο μέτρο έγινε στα πλαίσια του αν βλέπω ως πιθανό είναι ένα lockdown σε ένα νησί. Αυτό που εξηγώ σε αυτή τη συζήτηση ήταν ότι πριν πάμε σε πλήρες lockdown ίσως θα πρέπει να δούμε ενδιάμεσα μέτρα τα οποία είναι κυρίως η μείωση της πυκνότητας των ατόμων που συναντώνται, κι ένα από αυτά είναι η μείωση της συνάθροισης πάνω από 50. Δηλαδή έχουμε μια μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και είναι να πάμε σε lockdown νομίζω προτιμότερο είναι να δοκιμάσουμε τέτοιου είδους μέτρα συνάθροισης πάνω από 50, πάνω από 25 πριν πάμε σε πλήρες lockdown. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο από το να πάμε σε πλήρες lockdown.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η καλή εικόνα σε σχέση με τα κρούσματα

Γ.ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: Μετά την 1η Ιουλίου θα είναι σίγουρα στοίχημα μεγάλο το να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τους χαμηλούς αριθμούς. Θα εξαρτηθεί πλήρως από το πόσο ακολουθούμε αυτές τις συστάσεις που έχουμε δώσει.