Οι μηχανισμοί αναζήτησης στο Διαδίκτυο και το διαγραμμένο ιστορικό στο κινητό και τον υπολογιστή της 35χρονης κατηγορουμένης αναμένεται να δώσουν απάντηση στο μυστήριο της αναίτιας επίθεσής της με βιτριόλι στις 20 Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα εναντίον της 34χρονης λογίστριας, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Αυτές οι αναλύσεις των ψηφιακών πειστηρίων, όπως και η εξέταση του σακιδίου που έφερε για να βρεθούν ίχνη καυστικού υγρού αποτελούν την τελευταία φάση της έρευνας για τη δραματική υπόθεση. Με κύρια ερωτήματα των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών πώς μια 35χρονη ιδιώτης οργάνωσε ένα σχεδόν «τέλειο έγκλημα», πώς μέσω Internet άντλησε πληροφορίες, πώς και από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι και αν υπήρχε άλλο κρυφό στοιχείο στην επίθεση με το καυστικό υγρό. Όπως και αν η 35χρονη μπορεί να στόχευε και άλλες γυναίκες στο πλαίσιο της εμμονής της για τον 40χρονο ιδιώτη από το Αίγιο, που ήταν γι’ αυτήν ο μεγάλος «στόχος» της. Με κύριο ενδιαφέρον την ανάλυση των κλήσεων του κινητού της 35χρονης και το να διαπιστωθεί με βάση τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από πότε και πού περιτριγύριζε την άτυχη Ιωάννα.

Αντιθέτως, οι αστυνομικοί δίνουν πολύ μικρότερες πιθανότητες η γυναίκα με το βιτριόλι να είχε συνεργό ή να τη βοήθησε ιδιωτική αστυνομικός. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, πιστεύουν ότι λόγω έλλειψης βοήθειας δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει καλά τον πομπό στο Ι.Χ. της άτυχης Ιωάννας, που φαίνεται ότι είχε αποκολληθεί και είχε πέσει από το αυτοκίνητό της, χωρίς να αντικατασταθεί. Έτσι άλλαξε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της και προχώρησε στην επίθεση στο γραφείο της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα. Με τους αστυνομικούς να μιλούν για μια μοναχική πορεία προς την εγκληματική ενέργεια της 20ής Μαΐου.

Την ίδια ώρα, η 35χρονη εξακολουθεί να μένει σιωπηλή και πιθανόν να «επενδύει» στη μετατροπή του κατηγορητηρίου από «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, που ίσως οδηγήσει πιο γρήγορα στην αποφυλάκισή της.

Ήδη η 35χρονη επιδίωξε από την πρώτη ημέρα να εργαστεί στη φυλακή και με τα «μεροκάματα» να βγει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Χωρίς αυτό να μπορεί να αποκλειστεί ότι ίσως γίνει τους επόμενους μήνες. Και ίσως κάπου εκεί σπάσει τη σιωπή της, που μπορεί να είναι τεχνητή, με μεσοπρόθεσμους στόχους. Με κύριο ενδιαφέρον να μιλήσει όταν η υπόθεση ξεχαστεί...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Το προφανές έγκλημα με την εύκολη εξιχνίαση που αφορά ένα σοβαρό κίνητρο «μεγάλης αντιζηλίας», όπως πιστευόταν αρχικά, μετατράπηκε σε μία καλά οργανωμένη εγκληματική επίθεση, που προετοιμαζόταν για τουλάχιστον έναν χρόνο, για «ασήμαντη, ξεχασμένη αφορμή».

Μάλιστα, όταν στην Ιωάννα έδειξαν φωτογραφία της ύποπτης, εκείνη μίλησε με τα καλύτερα λόγια και είπε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να είχε κάνει επίθεση εναντίον της». Αυτή η αποτρόπαια ενέργεια από ένα κορίτσι της... διπλανής πόρτας, που έγινε αιφνιδιαστικά ειδήμων στα «κόλπα» με τα κινητά, πραγματοποιήθηκε με τη χρήση προηγμένων συστημάτων παρακολούθησης και εξαΰλωσης ιχνών, που θα ζήλευαν και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 20 Ιουνίου