«Ακόμη δεν τα έχουμε δει όλα. Περιμένουμε γιατί πραγματικά είναι μια περίπτωση πάρα πολύ άσχημη, φριχτή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, αναφορικά με την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλας, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.
 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «αυτά που εμείς γνωρίζαμε από τις πρώτες στιγμές είμαστε υποχρεωμένοι να τα δίνουμε στην Αστυνομία και όχι να τα διαρρέουμε, το είπα αυτό όταν πλέον αποδείχτηκαν κάποια πράγματα μέσα από τις αστυνομικές διαδικασίες και ακόμη δεν τα έχουμε δει όλα».

«Περιμένουμε γιατί πραγματικά είναι μια περίπτωση πάρα πολύ άσχημη, φριχτή. Το γεγονός είναι ότι σώθηκε η ζωή του παιδιού και σώθηκε γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο αυτό που μεταδίδει η κινητοποίηση του κόσμου σε αυτόν που πάει να κάνει κάτι κακό τον σταματάει από το να προβεί ακόμη σε χειρότερες ενέργειες. Δεν μιλάω για αυτή την περίπτωση, λέω γενικότερα, τα χειρότερα κάποιες φορές είναι και οι δολοφονίες παιδιών που φοβούνται μη τους καταδώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη δήλωση του κ. Κούγια για την ύπαρξη κυκλώματος, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» δήλωσε: «Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί είναι κάτι που πρέπει να αποδεικνύεται και για να αποδειχτεί αν υπάρχει κύκλωμα ή είναι απλώς τοπική προσπάθεια 2-3 ατόμων-1 ατόμου θα πρέπει να το περιμένουμε να το αποδείξει η Αστυνομία. Εικασίες οι οποίες βγαίνουν από όλους μας, όσο και να είναι έγκριτοι ή οτιδήποτε άλλο, νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολή τη στιγμή που δεν έχει κανένας πραγματικά στοιχεία. Η Αστυνομία καλά κάνει και κρατάει αρκετά πράγματα για εκείνη και διαρρέει αυτά που θέλει να διαρρεύσει».

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχουν διεθνή κυκλώματα με παρακλάδια και κάποια άτομα μεμονωμένα μπορεί να τροφοδοτούν αυτά τα κυκλώματα με διάφορες ζωντανές συνδέσεις, με φωτογραφικό υλικό κλπ αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το εικάσεις σε αυτή την περίπτωση παρά μόνο επειδή έσπασε το laptop και επειδή προσπάθησε να αποφύγει μπορεί να είχε μέσα φωτογραφίες ακατάλληλες ή οτιδήποτε άλλο», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αυτό προσπαθώ να πω ότι με εικασίες μπορεί να ειπωθούν πάρα πολλά πράγματα, όλο αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και να γίνει δουλειά των αρχών αλλά και να ανακαλύψουμε, η κοινή γνώμη έχει δικαίωμα να μάθει, τι έγινε για να μην πάθει άλλο παιδί το ίδιο πράγμα», σημείωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της δράστιδας, απάντησε: «Τις περισσότερες φορές το προκαλούμε και εμείς με επιστολή ή το ζητάει η Αστυνομία. Πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχει κάποιος και έχει κάνει κάτι κακό σε κάποιο παιδί, και είναι πολλές περιπτώσεις δυστυχώς που έχουμε ζητήσει την άρση του απορρήτου, να γνωρίζουμε γιατί μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν περισσότερα για τη συγκεκριμένη κυρία ή για κάποιον άλλο που έχει κάνει ένα έγκλημα σε βάρος κάποιου παιδιού».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η 33χρόνη απαγωγέας είναι και η ίδια μητέρα, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι «τα φυσιολογικά μυαλά δεν μπορούν να το χωρέσουν πως μπορεί ένας μπαμπάς με παιδιά, πως μπορεί ένας παππούς με παιδιά, σπάνια έχουμε γυναίκα –αν είναι πραγματικά αυτό και δεν κρύβεται κάτι άλλο και κρύβεται το κάτι άλλο- σπάνια έχουμε τέτοια περίπτωση αλλά το πώς μπορεί είναι για τα φυσιολογικά μυαλά, τα περίεργα μυαλά έχουν άλλο μήκος κύματος που λειτουργούν και έτσι θα είμαστε μια ζωή με αυτό το ερωτηματικό και τη φρίκη που ζούμε κάθε μέρα στο χαμόγελο με παιδιά που έχουν υποστεί τα πάνδεινα και που προσπαθούμε να καλύψουμε την ψυχούλα τους που έχει διαλυθεί».