Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  κ.  Παναγιώτης  Πικραμμένος, με αφορμή δημοσιεύματα Τύπου και ανακοινώσεις σχετικά με την ομιλία του στη διαδικτυακή συζήτηση στο Φόρουμ των Δελφών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Περισσότερα από 40 έτη ως δικαστικός λειτουργός και εν συνεχεία ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακολούθως δε ως Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και σήμερα ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διαχειρίσθηκα πάντοτε τα ανακύπτοντα θέματα με θεσμικό τρόπο και απόλυτη προσήλωση στη δικαστική ανεξαρτησία. Όλοι στον χώρο της Δικαιοσύνης γνωρίζουν, ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν με τους ν.3900/2010 και 4055/2012 έγιναν μετά από τις θετικές γνωμοδοτήσεις των Ολομελειών των Δικαστηρίων και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό θα πράξω και τώρα.  Το τόνισα και στην συζήτηση στο Φόρουμ των Δελφών όπου εξέφρασα κάποιες σκέψεις μου για ενδεχόμενες μεταρρυθμίσεις στην Δικαιοσύνη.

 Τα σημεία αυτά δεν πρόσεξαν ή δεν θέλησαν να προσέξουν όσοι έσπευσαν και σπεύδουν να βγάλουν ανακοινώσεις και να κάνουν σχόλια».