Ενώπιον του 17ου ανακριτή απολογείται αυτήν την ώρα η κατηγορούμενη της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Η 35χρονη προσήλθε με καλυμμένο το πρόσωπο της, καταβεβλημένη και εξαντλημένη, αφού όπως έχει πει ο κ. Κεχαγιόγλου, έμεινε άυπνη και νηστική σε όλη την διάρκεια της κράτησης της στην ΓΑΔΑ.

Υπενθυμιζεται, ότι η φερόμενη δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για απείθεια.

Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για την επίθεση με βιτριόλι που φαίνεται να οργάνωσε η κατηγορούμενη.

Τα στοιχεία έρχονται για να επιβεβαιώσουν τις θεωρίες των αστυνομικών που υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο που ετοιμαζόταν από καιρό.

Τι έδειξε το κινητό της 35χρονης 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έψαξαν και βρήκαν στο κινητό της 35χρονης στοιχεία που δείχνουν την γυναίκα να παρακολουθεί την Ιωάννα από το καλοκαίρι του 2019. Η φερόμενη ως δράστις φαίνεται να είχε φωτογραφίες από την είσοδο της πολυκατοικίας που μένει η 34χρονη Ιωάννα.

Η λήψεις είναι αρκετές και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η ύποπτη σχεδίαζε την επίθεση περίπου ένα χρόνο πριν.

Παράλληλα, βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, αποθηκευμένα η πινακίδα από το ταξί διαφυγής και το τηλέφωνο της οδηγού από το ταξί το οποίο είχε κρατήσει σε περίπτωση που χρειαζόταν να επικοινωνήσει μαζί της. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε γιατί η οδηγός ήταν στην ώρα της.

Τα συγκεκριμένα screenshots έχουν ώρα περίπου 10 το πρωι λίγο, δηλαδή, πριν την άφιξή της στο Παγκράτι την πρώτη μέρα που δεν κατάφερε να επιτεθεί.

Στις φωτογραφίες που «καίνε» την 35χρονη υπάρχει και ένα στιγμιότυπο από την διαδικτυακή αναζήτηση για κατάστημα που πουλάει περούκες. 

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα έρχεται και ο διάλογος που είχαν οι δυο γυναίκες όταν η 35χρονη επικοινώνησε με την Ιωάννα και της ζήτησε να μπλοκάρει τον φίλο της.

Ο διάλογος:

Κατηγορούμενη: Ιωαννάκι, καλησπέρα, τι κάνεις; Sorry για την ενόχληση, θέλω να σε ρωτήσω.

Θύμα: Καλησπέρα κοριτσάκι, εννοείται καλέ, ό,τι θες.

Κατηγορούμενη: Ρε συ, να σε ρωτήσω, τον ξέρεις τον Ν… Συγγνώμη, βρε αγάπη μου, αλλά υπάρχει λόγος που σε ρωτάω.

Θύμα: Μου έστειλε πριν λίγο αίτημα φιλίας και το δέχτηκα, δεν τον γνωρίζω. Παίζει κάτι;

Κατηγορούμενη: Δεν μου αρέσει να είμαι αδιάκριτη, αλλά ναι, κάτι παίζει και μου έκανε εντύπωση Ιωάννα μου.

Θύμα: Ρε δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ μας. Θέλεις να τον διαγράψω;

Κατηγορούμενη: Σε παρακαλώ όμως μη σου ξεφύγει τίποτα.

Θύμα: Όχι, φυσικά, εννοείται αυτό.

Κατηγορούμενη: Η ιστορία μου με αυτόν παίζει εδώ και πολύ καιρό, θα τον φτιάξω εγώ.

Θύμα: Ό,τι θέλεις εσύ.

Κατηγορούμενη: Καταλαβαίνεις πώς στο λέω, βρε Ιωάννα μου. Με πείραξε.

Θύμα: Τον διαγράφω τώρα, μην ανησυχείς καθόλου.

Οι αστυνομικοί ερευνούν και τα χειρόγραφα της 35χρονης, που βρέθηκαν στο σπίτι της, η κατηγορούμενη φαίνεται να γράφει για την σχέση της και να περιγράφει διάφορες γυναίκες. «Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον … (αναφέρει το όνομα του 40χρονου φίλου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη και μια ξανθιά φίλη μου. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου» γράφει μεταξύ άλλων η κατηγορούμενη.


Παρακολουθούσε κάθε κίνηση της Ιωάννας

Η 35χρονη φαίνεται να είχε τοποθετήσει ακόμα και GPS  στο αυτοκίνητο της 34χρονης Ιωάννας.

Στο κινητό της κατηγορούμενης βρέθηκε εφαρμογή παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού. Γνώριζε κάθε στιγμή που βρισκόταν η νεαρή κοπέλα.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση δεν αποκλείουν η 35χρονη να παρακολουθούσε το θύμα προκειμένου να εξακριβώσει εάν η Ιωάννα είχε επαφές με τον σύντροφό της. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ισχυρίζονται ότι στο ιστορικό του υπολογιστή και των κινητών τηλεφώνων της δράστιδας εντόπισαν στοιχεία αναζήτησης αγοράς πομπού GPS στο διαδίκτυο.

σημειωμα




Η κατάθεση του γείτονα της Ιωάννας

Φως στις έρευνες των αρχών ρίχνει και η κατάθεση του γείτονα της Ιωάννας ο οποίος ανέφερε πως είχε προσέξει την κατηγορούμενη. Στην κατάθεση του αναφέρει πως είχε δει μια μαυροφορεμένη γυναίκα να στέκεται κάτω από το σπίτι.