Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι έρχονται στο φως της δημοσιότητας  μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της 35χρονης.

Τι είπε ο σύντροφος της 35χρονης

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του 40χρονου συντρόφου της 35χρονης για τον οποίο η ίδια νόμιζε ότι την απατά με το θύμα εξαιτίας ενός αιτήματος φιλίας στο Facebook:

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα... Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα», τόνισε αρχικά ο σύντροφος της 35χρονης, στην κατάθεσή του την οποία δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».

«Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της», επεσήμανε.

Η κατάθεση της 35χρονης στον εισαγγελέα - Τι είπε για τα ευρήματα στο σπίτι της

Ψύχραιμη και ψυχρή εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα την Πέμπτη η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης.

«Ναι, ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη», ήταν η λακωνική απάντηση της στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση στην άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απείθεια», η οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη, δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από τον εισαγγελέα με την ίδια να δίνει απαντήσεις που προκάλεσαν αίσθηση.

Ειδικότερα, στην ερώτηση γιατί είχε αγοράσει περούκα η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της και για το λόγο αυτό την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα.

Στην ερώτηση για ποιον λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση η 34χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Σε ερωτήσεις για τα ευρήματα στο σπίτι της και συγκεκριμένα για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που -κατά την αστυνομία- έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι είναι τα ίδια που φορούσε και η δράστις της επίθεσης η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι κυκλοφορούν δεκάδες ίδιες καμπαρντίνες, το παντελόνι είχε χρόνια να το φορέσει, και το σακίδιο είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο.

Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της, αλλά αρνήθηκε ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα. Σε ερώτηση για τον επιχειρηματία, που κατά την αστυνομία, ήταν και η αιτία για τις εμμονές της 35χρονης, η κατηγορούμενη φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η 34χρονη είχε μπει ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η 35χρονη συνέχισε να χρησιμοποιεί την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση. Καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο, ενώ το βιτριόλι με το οποίο επιτέθηκε στην 34χρονη κόστισε 45 ευρώ και είχε παραγγείλει μέσω Διαδικτύου.

Ο διάλογος της 35χρονης με το ραδιοταξί

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τον διάλογο της 35χρονης με την εταιρεία ραδιοταξί, η δράστις εμφανίστηκε ως Ελληνοαμερικανίδα με το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου. Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την κλήση από τηλεκάρτα, είπε ότι έχει βλάβη το κινητό της, κάλεσε το ταξί για την επόμενη μέρα και ζήτησε να το προπληρώσει.

Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις της Ιωάννας

«Ειδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό»

Έτσι περιέγραψε η 34χρονη Ιωάννα την στιγμή της επίθεσης σε βάρος της στους αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες από την δικογραφία της υπόθεσης.

«Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο» ανέφερε στην κατάθεση της.

Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένα ιδιόχειρο σημείωμα «γρίφο» κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές από το σπίτι της 35χρόνης η οποία κατηγορείται πλέον επίσημα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρόνης Ιωάννας. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο ιδιόχειρο σημείωμα ξεκινάει με τις λέξεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο». Οι αστυνομικοί εξετάζοντας ενδελεγχώς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης κατάφεραν να «δέσουν» την 35χρόνη.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι η οποία έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου 2020 έπαιξε αφενός η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η δράστιδα για να κλείσει τα ραντεβού της με την εταιρία ραδιοταξί αλλά και τα πειστήρια που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Προσώπο κλειδί αποτελεί και η οδηγός ταξί που μετέφερε την δράστιδα και την προηγούμενη ημέρα αλλά και αυτή της επίθεσης από την Καλλιθέα στο Μετς.

Συγκεκριμένα η οδηγός ταξί περιέγραψε πως στις 19 Μαΐου «κάθοδον έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη».

Τη επόμενη ημέρα, ημέρα δηλαδή της επίθεσης, η οδηγός ταξί ανέφερε πως « 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε Ραπρος απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα απο 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες».

Επικοινωνία μέσω messenger

Σύμφωνα με όσα αναφερονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, δραστιδα και θύμα, είχαν μεταξύ τους επικοινωνήσει μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής μέσεντζερ με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη. Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα , παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής μέσενζερ με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Σημειώνεται πως από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι αρχές διαπιστώνουν σημεία ταύτισης με τα κατασχεθέντα ευρήματα της 35χρονης.

Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού , ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η δράστιδα

Το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη της 35χρονης

Μια σειρά από «λάθη» που φέρεται να έκανε η 35χρονη, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα, αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

Το βασικότερο λάθος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Παράλληλα, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της. Εξάλλου, ένα αίτημα φιλίας στο Facebook, που έκανε στο θύμα ένας φίλος της 35χρονης, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, προκάλεσε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- το μένος της.

Πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και μια εβδομάδα όλες τις κινήσεις της 35χρονης, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της που βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή του θύματος.

Σημειώνεται πως κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι της στο Παγκράτι βρέθηκαν και άλλα στοιχεία που την «έδεναν» με την υπόθεση όπως μία περούκα.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι -το οποίο δεν διατίθεται στο λιανεμπόριο- και η Αστυνομία συνεχίζει πλέον τις έρευνές της προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μέσα σε 20 ημέρες αστυνομικοί περιφερειακών Υπηρεσιών εργαζόμενοι νυχθημερόν με μεθοδικότητα, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, κατάφεραν, υπό τη σωστή καθοδήγηση, να εξιχνιάσουν την υπόθεση» δήλωσαν πηγές της ΕΛΑΣ.

Αποκλειστικό βίντεο του MEGA: Καρέ - καρέ η σύλληψη της 35χρονης

Ένα νέο αποκλειστικό βίντεο με την 35χρονη γυναίκα η οποία φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA.

Στο βίντεο φαίνεται βήμα – βήμα η στιγμή της σύλληψης της 35χρονης γυναίκας έξω από το σπίτι της, το πρωί της Πέμπτης