Θέμα χρόνου, εκτιμούν αστυνομικές πηγές ότι, είναι να ομολογήσει η 35χρονη γυναίκα που προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ως η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, το πρωί της 20ής Μαΐου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βασική ύποπτη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν μία τηλεκάρτα -με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί- καθώς και μία περούκα, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega στη ΓΑΔΑ βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το mega πρόκειται για μία 35χρονη και για μία δεύτερη ύποπτο αγνώστων μέχρι τώρα στοιχείων. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση βρέθηκαν στο σπίτι της 35χρονης όπου και πραγματοποίησαν έρευνες. Το στοιχείο που φέρεται να «πρόδωσε» την 35χρονη είναι η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ραδιοταξί που τη μετέφερε προς και από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική ύποπτη, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα, στην κατοχή της βρέθηκε και μια περούκα. Στο γραφείο που εργαζόταν η 35χρονη είχε γνωρίσει συνάδελφο όπου είχε προσωπική επαφή και δημιουργήθηκε τριβή. Η 35χρονη γυναίκα φαίνεται πως είχε ερωτική αντιζηλία με το θύμα και την κατηγορούσε πως στεκόταν εμπόδιο στην σχέση της με τον άνδρα από το εργασιακό της περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία στην οποία εργάζεται φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει το θύμα της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ύποπτη δεν ανήκε στην ομάδα των 5 βασικών υπόπτων αλλά στην ομάδα των 20 υπόπτων που είχε αρχικά συγκροτήσει η ομάδα των αστυνομικών. Στην 35χρονη οδηγήθηκαν από το κινητό της τηλέφωνο που φάνηκε να καταγράφεται σήμα από κυψέλες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στα σημεία στα οποία έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί ότι κινήθηκε η μαυροντυμένη γυναίκα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».

Η γυναίκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας.

Ταυτόχρονα, η δεύτερη γυναίκα αναμένεται να καταθέσει για την ίδια υπόθεση και θεωρείται επίσης ύποπτη.