Ανάστατη είναι η τοπική κοινότητα στον Δήμο Ξανθής καθώς βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό εκπαιδευτικός δημοτικών σχολείων.

Ο εκπαιδευτικός , σύμφωνα με πληροφορίες του foititisxanthis.gr παρουσίασε τη Δευτέρα συμπτώματα και το τεστ που έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης βγήκε θετικό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από το πρωί της Τετάρτης, τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ο στο Δροσερό Ξάνθης.

Με απόφαση του υπουργείου και του ΕΟΔΥ τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για 10 μέρες. Μάλιστα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει βάλει σε καραντίνα περίπου 80 εκπαιδευτικούς, όλοι δάσκαλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό στα παραπάνω Δημοτικά.

Την ίδια στιγμή , υπάρχουν γονείς που διαμαρτύρονται σχετικά με τα όσα μεταφέραμε αρχικά σύμφωνα με της πληροφορίες μας, πως από το πρωί τα συγκεκριμένα σχολεία δε δεχόταν μαθητές.

Ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή.