Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε εχθές, Τρίτη, ένας 53χρονος επιχειρηματίας και η σύζυγός του. Οι αρχές ερευνούν την πιθανότητα η επίθεση να αφορούσε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Χθες νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή του Αγίου Σώστη στη Ζάκυνθο, δύο άγνωστοι άνδρες που έμοιαζαν με αστυνομικούς, πυροβόλησαν το ζευγάρι. Οι σφαίρες έπληξαν θανάσιμα την 37χρονη σύζυγο του επιχειρηματία ενώ εκείνος κατάφερε να ζητήσει βοήθεια και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν, με βάση την τακτική «μαφίας» που χρησιμοποίησαν οι δράστες ότι πρόκειται για «εντολή» εκτέλεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 53χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε παλαιότερη υπόθεση ληστείας για την οποία δεν κατηγορήθηκε ποτέ, καθώς και για υπόθεση με γιάφκα όπλων πριν από χρόνια στην Αθήνα. 

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από το 2012, έχουν ένα μικρό παιδί. Ο 53χρονος είχε επενδύσει σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και υποβρύχιες καταδύσεις, ενώ η σύζυγός του ήταν γνωστή επιχειρηματίας στο νησί καθώς είχε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Λαγανά.