Ένα νέο πρόγραμμα ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο προβλέπει την έκδοση συλλεκτικών νομισμάτων με την χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος και τη συνεργαία του Νομισματοκοπείου. Πρόκειται για νομίσματα με θεματολογία που παραπέμπει σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας τα οποία θα αποκτήσουν συλλεκτική αξία.

Όπως ανέφερε ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Μάρτον Σίμιτσεκ, τα νομίσματα θα αποτελέσουν σημαντική πηγή εσόδων για τη χρηματοδότηση προτεινόμενων δράσεων ενώ πρόσθεσε ότι επίκειται η σχετική νομοθεσία που απαιτείται για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

nomismatiko-programma-36_2
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει 3 είδη νομισμάτων, κατασκευασμένα από απλό μέταλλο, ασημένια και χρυσά, τα οποία θα παραχθούν σε συγκεκριμενο αριθμό και θα απευθύνονται όχι μόνο στους κατοίκους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού ενώ θα γίνουν ανάρπαστα από τους συλλέκτες καθώς θα έχουν ιστορική αξία.

Ο στόχος του προγράμματος το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021, είναι με τα έσοδα που θα προκύψουν να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση δράσεων σε όλη την επικράτεια και στο εξωτερικό που έχουν προταθεί αλλά δεν έχουν χρηματοδότηση.