Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα καλύπτουν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις και την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τις 15 Ιουνίου.

Το BBC αναφέρεται στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη φράση ότι του για «διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας» που έχει κερδίσει η χώρα μας.

«Είναι μία μεγάλη φήμη» είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας και το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας».

Το ρεπορτάζ του BBC, αφού αναφέρεται και σε άλλα μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών, επισημαίνει ότι θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού σε τουρίστες.

bbc_2

Σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα έχει συνομιλίες με πολλές ευρωπαϊκές χώρες για την τουριστική περίοδο.
Στο αντίστοιχο ρεπορτάζ του Guardian τονίζεται ότι η Ελλάδα θα υποδεχτεί τους τουρίστες δύο εβδομάδες νωρίτερα του αναμενομένου, κεφαλαιοποιώντας, όπως αναφέρει, τον «απροσδόκητα επιτυχημένο χειρισμό της πανδημίας».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και εδώ στη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών για το επόμενο 5μηνο, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά και τα θερινά σινεμά, ένα must για κάθε ελληνικό καλοκαίρι, όπως τονίζει.

guardian

Εκτενές ρεπορτάζ για την «πολυαναμενόμενη τουριστική σεζόν στην Ελλάδα» φιλοξενεί και το αμερικανικό ABC News, το οποίο κάνει περιγράφει με λεπτομέρεια όσα εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

abc


Επίσης το δίκτυο Bloomberg φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θα επιτρέψει τις απευθείας τουριστικές πτήσεις από τις 15 Ιουνίου».

bloomberg

Όπως ανακοινώθηκε το άνοιγμα του τουρισμού για το εξωτερικό θα γίνει σε δύο στάδια, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου με την απελευθέρωση των πτήσεων προς το Ελ. Βενιζέλος, ενώ από την 1η Ιουλίου θα είναι το δεύτερο στάδιο με την απελευθέρωση των πτήσεων προς όλα τα αεροδρόμια. Ο τουρισμός εσωτερικού «ανοίγει» νωρίτερα, τη Δευτέρα 25 Μαϊου.