Στις διαρκείς προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να διαχειριστεί ενδεχόμενο νέο κρούσμα που θα προέκυπτε από τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού καθόλη τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, όπου παράλληλα σημείωσε πως από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, ξεκινάει κανονικά η ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός τόνισε πως «το τρίτο στάδιο επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας ξεκίνησε χθες. Το σχέδιο προχωράει ομαλά και δεν αναιρεί την προσπάθεια μας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης ότι το τελευταίο 10ημερο έχουν φτάσει στη χώρα μας 45 πτήσεις από το εξωτερικό και μόνο δέκα δείγματα από επιβάτες ήταν θετικά. 

Αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείται για όσους έρχονται από το εξωτερικό, ανέφερε ότι το μέτρο των 14 ημερών  καραντίνας για τους εισερχόμενους στη χώρα έχει παραταθεί και ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Τέλος, ο υφυπουργός επανέλαβε πως από την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, με τήρηση των κανόνων, όπως αυτοί προβλέπονται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.