Για το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων μίλησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τα υπέρ και τα κατά της επιστροφής των παιδιών στις σχολικές δραστηριότητες καθώς όπως είπε οι κίνδυνοι το να παραμείνουν στο σπίτι τα ανήλικα είναι περισσότεροι από ότι να βγούνε και να πάνε στα σχολεία.

Για το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε: «Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι υπήρξε επιδημιολογικό όφελος με το κλείσιμο των σχολείων. Πολλοί γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν διδασκαλία στο σπίτι ή να επιστρέψουν στις εργασίες τους όσο τα σχολεία είναι κλειστά. Επι του παρόντος δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι η επιστροφή στο σχολείο είναι απόλυτα ασφαλής».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσιόδρας ανέλυσε τα επιχειρήματα υπέρ και κατά του ανοίγματος των σχολείων.

Ως προς τα στοιχεία που συνηγορούν στο άνοιγμα των σχολείων, ο λοιμωξιολόγος τόνισε:

Υπάρχει ανισότητα στη μάθηση και την εκπαίδευση

Υπάρχει κόστος σε χαμένη γνώση

Σημαντικές επιπτώσεις στην πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών, ας μην υποτιμάμε την επιρροή του σχολείου στην κοινωνικοποίηση των παιδιών
Οικονομικοί λόγοι που αφορούν στους γονείς και την κοινωνία.

Σημειώνεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποίησε ότι οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν τη Δευτέρα, ύστερα από σχετική συνάντηση της αρμόδιας επιτροπής.