«Ράγισε» καρδιές η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: Η Ελένη θα είναι κομμάτι της ζωής μου - Θα αποδοθεί δικαιοσύνη κι ας καταστραφεί ο κόσμος
54υρη
Ελλάδα

«Ράγισε» καρδιές η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: Η Ελένη θα είναι κομμάτι της ζωής μου - Θα αποδοθεί δικαιοσύνη κι ας καταστραφεί ο κόσμος

Oλόκληρη η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως

Ολόκληρη την Ελλάδα συγκλόνισε με την 4ωρη αγόρευση της, η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου, Αριστοτελεία Δόγκα που εκδικάζει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η κα Δόγκα σκιαγράφησε «εξονυχιστικά» το προφίλ της Ελένης Τοπαλούδη και των δύο κατηγορούμενων για τον φόνο της, ενώ δεν άφησε με την αγόρευση της καμία αμφιβολία για όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στο εξοχικό σπίτι του Ροδίτη.

Η εισαγγελέας συγκλόνισε το ακροατήριο του δικαστηρίου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η Ελένη θα είναι κομμάτι της ζωής μου» και τονίζοντας πως ανυποψίαστη έπεσε θύμα βιασμού από τους δύο δράστες, πριν την πετάξουν αναίσθητη στην θάλασσα.

Ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, η εισαγγελέας τόνισε στους δικαστές πως οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια «ακόμη και νεκρή». Επανέλαβε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών, το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα «αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο».

«Την περισσότερη ώρα δεν άκουγα έκλαιγα», είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μιλώντας για την αγόρευσή της. «Τέτοιους εισαγγελείς θέλουμε εμείς και η ελληνική κοινωνία», δήλωσε συγκινημένος ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

«Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό»

«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο… Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους» είπε για την Ελένη Τοπαλούδη η εισαγγελέας.

«Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Ζητώ να κηρυχτούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία», τόνισε απευθυνόμενη στους γονείς της.

«Η αλήθεια βοά»

Η εισαγγελέας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον πατέρα του θύματος, συνέχισε λέγοντας: «Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. Από την αρχή δεν αφήνουμε να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».
«Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ και την μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς - όσο και να μην επιτρέπεται - έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο», σημείωσε και είπε προς τους γονείς της: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη».

«Πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή»

Αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν «πιέσεις» για να δικαιωθούν οι κατηγορούμενοι, η κ. Δόγκα τόνισε ότι πρέπει να επικρατήσει η δικαιοσύνη: «Το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε-, ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας ζήτησε έρευνα για την γιαγιά και τον πατέρα του Ροδίτη

Άξια προσοχής ήταν και τα όσα είπε η εισαγγελέας για την οικογένεια του ενός εκ των δραστών από την Ρόδο. Την ίδια στιγμή μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε πως υπήρξαν προσπάθειες από τρίτους να φύγει η υπόθεση από το Λιμενικό και να την αναλάβει άλλος.

«Ασκήθηκαν πιέσεις στον λιμενικό Θ. Ζόβα. Έφτασαν σε ένα σημείο να του παίρνουν την υπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος άλλος. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι το επιφανές μέλος της Ρόδου, ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσει το παιδί του» είπε χαρακτηριστικά.

«Γι’ αυτό έκρυβαν το γιο τους όταν πήγε ο κ. Ζόβας και τον αναζητούσε. Τον είχαν προετοιμάσει, τι θα πει όταν εμφανιστεί στις αρχές. Η γιαγιά έχει ακούσει, δεν μπορώ όμως να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι πάνω σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της», ανέφερε η ίδια, ζητώντας να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πατέρα του.

«Το ΚΕΘΕΑ πάντως δεν έχει διαγνώσει τίποτα ψυχωσικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος τα έχει τετρακόσια και έδινε και θεατρικές παραστάσεις εδώ», σημείωσε η εισαγγελέας.

«Μόνο... αέρα δεν κάναμε στους κατηγορούμενους»

Αναφερόμενη σε κάποια σχόλια που ακούστηκαν για την συμπεριφορά του δικαστηρίου προς τους κατηγορούμενους, η εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως τους χειρίστηκαν με όλα τα δικαιώματα που έχουν, σε βαθμό έως και υπερβολικό.

«Φυσικά και οι κατηγορούμενοι έχουν δικαιώματα, έχουν περισσότερα μάλιστα από όσα έχει η πολιτική αγωγή και το θύμα. Και αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Το πόσο θα μείνουν στη φυλακή οι κατηγορούμενοι δεν εξαρτάται από το δικαστήριο. Άκουσα τους συνηγόρους να λένε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (σ.σ. ο Ροδίτης) είχε πυρετό και δεν εισακούσθηκε. Διακόπταμε συνέχεια εδώ για να πιεί το καφεδάκι του, το νερό του …Μόνο αέρα δεν του κάναμε. Οι συνήγοροί του ποτέ δεν μας είπατε ότι έχει πυρετό. Ζήτησα ακόμη και μπουφάν να του φέρουν. …Καλώς τον πήγαν στο Θριάσιο, έχει δικαίωμα, τον περιθάλψανε έτσι έπρεπε να γίνει. Κανένα δικαίωμα δεν παραβιάστηκε μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε… Δικάσαμε υπό συνθήκες πρωτόγνωρες. Διανοήθηκε ποτέ κανείς ότι θα φοβηθεί τον κοροναϊό να δικάσει αυτή την υπόθεση; Ο δικαστής δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα δικάζανε ακόμη και αν γίνονταν πόλεμος, θα είχαμε τα έκτακτα στρατοδικεία. Αυτό πρέπει να κάνουν οι δικαστές …», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το παράπονο της εισαγγελέως

«Εχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ. Η τύχη βοήθησε να φυσάει Νοτιάς και το σώμα αντί να πάει μέσα, όπως ήθελαν, οι κατηγορούμενοι ή να πάει στο βυθό ή στην Αίγυπτο, έμεινε κοντά στην ακτή. Δεν είναι νοήμονες για να καταλάβουν ότι αυτό που πάνε να κάνουν πιθανόν να μην τους βγει. Δεν έχουν ανοίξει ποτέ βιβλίο στη ζωή τους. Οι κατηγορούμενοι έχουν συνεννοηθεί, δεν είναι σε ρήξη», σημείωσε η κα Δόγκα.

Επιρρίπτοντας ευθύνες και στους δικηγόρους των κατηγορούμενων, η εισαγγελέας σχολίασε: «Με δικονομικά τερτίπια επιδίωξαν να συσκοτιστεί η υπόθεση. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι, γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα, όταν δεν είναι συνεννοημένοι, ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης».

Ευθύνες στους δικηγόρους των κατηγορούμενων

«Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι. Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι. Ευχαριστώ τους ενόρκους αυτής της δίκης για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους των κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, η εισαγγελέας υπογράμμισε πως η Ελένη Τοπαλούδη δεν ήταν το μόνο θύμα τους, καθώς φέρονται να στόχευαν ευάλωτα νεαρά κορίτσια για τον ίδιο σκοπό.

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με άλλη ανήλικη. Την πήγαν στο σπίτι στη Λίνδο και της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλίτωσε. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης. Ο δεύτερος είναι ο ωραίος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι δόλωμα, μπαίνει μπροστά, βρίσκει κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον άλλο που έχει τα λεφτά. Τη στήνει έξω από τα σχολεία ειδικής αγωγής και ψάχνει ευάλωτα θύματα. Εκείνη την εποχή η Ελένη ήταν ευάλωτη, την είχαν στοχοποιήσει. Ηταν η ανυποψίαστη παρθένα. Όλα αυτά που μας λένε εδώ για τρίο είναι ψέματα, ασυναρτησίες. Ο πατέρας του κ. Μ. που γυμνάζεται γιατί θέλει να δείχνει ωραίος σε αυτή την ηλικία, έχει αφήσει έναν εν δυνάμει εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας πως πρόκειται για ψευδή οι αναφορές περί «σχέσης».

Όλα είναι ψέματα για τη σχέση. Μου έκανε εντύπωση που η αδελφή του β’ κατηγορούμενου είπε πως αφού είχε πάει ο αδελφός της με την Ελένη γιατί να την βιάσει; Ακούστε απόψεις! Είναι και εκπαιδευτικός. Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχεις, και γάμο, η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί; Ο κατηγορούμενος, όταν εγώ τον εξέταζα, άδειασε ακόμη και την αδελφή του. Είναι αδίστακτος, μόνο το δικό του σαρκίο», διευκρίνισε η ίδια.
Η περιγραφή της μοιραίας νύχτας

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας περιέγραψε τα όσα έγιναν το μοιραίο εκείνο βράδυ.

«Υπάρχει βίντεο από το οποίο προκύπτει ότι ο Ροδίτης είναι στη καρότσα. Η συμφωνία είναι να πάνε να φάνε σουβλάκια. Την έχουν πείσει, είναι ευάλωτη εκείνο το διάστημα. Τι πιο απλό από το να πάει μια βόλτα. Προφανώς της είπαν ότι υπήρχε και κάποιος λόγος που είναι ο Ροδίτης στη παρέα της με τον 21χρονο. Η Ελένη δε ήξερε ότι πάει στη Λίνδο. Το ότι η Ελένη κατέβασε το βλέμμα και ασχολήθηκε με τον 21χρονο το πλήρωσε με τη ζωή της», σημείωσε αρχικά.

Περιγράφοντας το χρονικό της δολοφονίας, ανέφερε: «Φτάνουν στο σουβλατζίδικο που ήταν κλειστό εκείνη την ώρα. Η Ελένη δεν ξέρει τι έρχεται για αυτό δε ζητάει βοήθεια. Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της ‘’πάρε με τηλ. σε μια ώρα’’. Μπορεί να ήταν και χαρούμενη η Ελένη γιατί μπορεί να πίστεψε ότι θα ξεκινήσει μια σχέση. Φαντάστηκε ότι θα υπάρχει ένα σπίτι εκεί που πιθανόν θα υπάρχει φαγητό και ότι θα κάτσουν λίγο».

«Η Ελένη ήταν αθώα, αλλά με δυναμισμό ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Αντιστάθηκε, πάλεψε. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κρατάει τα χέρια και ο άλλος τη χτυπάει. Οι ρόλοι εναλλάσσονται… Δεν την κάνουν καλά. Έχουν αποφασίσει, όμως, να τη βιάσουν με κάθε τρόπο. Έχουν αποτύχει οι δυο προηγούμενες απόπειρες τους με τα άλλα κορίτσια. Αφού εκείνη αντιστέκεται πήραν τα μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι δυο γιατί δυο είναι οι εγκληματίες. Προσπάθησαν με το στραγγαλισμό να την ακινητοποιήσουν. Έδωσε μάχη η κοπέλα για τρεις ώρες για να κρατηθεί στη ζωή… Η Ελένη αντιστέκεται ξανά σε κάθε τους πρόταση. Και μετά έχουμε το σίδερο. Την χτυπάνε και εκείνη δεν πεθαίνει, αντιστέκεται. Και αυτό πυροδοτεί το θυμό τους. Η μάχη της Ελένης είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη λέει ότι θα τους καταδώσει. Αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια συνέχισε: «Στο μπάνιο την πήγαν γιατί το αίμα δεν σταματούσε. Την πήγαν μαζί. Ένας δεν μπορούσε, κατά διαστήματα η Ελένη ανακτά αισθήσεις τους παρακαλάει να την πάνε στο νοσοκομείο. Το σπίτι βρέθηκε γεμάτο αίμα, τα ταβάνια έχουν αίμα, έχει βρεθεί τα DNA. Της έβαλαν το σεντόνι για να μην τους δει κανείς. Ως δια μαγείας η γιαγιά που μένει από κάτω δεν άκουσε τίποτα από τη σφαγή. ….Οι δυο τους έχουν συζητήσει τι θα κάνουν.. Γνωρίζουν ότι είναι ζωντανή η Ελένη. Είναι αδύνατον ένας να κατέβασε μόνος του την κοπέλα από τις σκάλες του σπιτιού της Λίνδου. Μαζί την έσερναν στις σκάλες, ο ένας μπροστά ο ένας από πίσω, το σώμα είναι πολύ βαρύ. Η Ελένη ήταν σε ημι- κωματώδη κατάσταση. Οι σκάλες ήταν γεμάτες αίματα. Και πάνε εκεί που αποφάσισαν. Να την πετάξουν στη θάλασσα. Οδηγούσε ο Ροδίτης που ξέρει την περιοχή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο. Δεν μπορεί ένας να την έβγαλε από το αμάξι. Η κοπέλα ήταν σε κώμα. Έχει ψελλίσει όμως ότι ‘’ο πατέρας μου θα σας βρει’’….. Τα στοιχεία λένε ότι δε γίνεται να ανοίξεις τη πόρτα και να την πετάξεις. Το έδαφος είναι κακοτράχαλο. Την έβγαλαν και οι δυο από το αμάξι και την κουβάλησαν στα χέρια και για αυτό το σώμα της δεν έφερε καμία αμυχή. Ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι θα πάει στο νερό και ότι το σώμα της δεν θα κολλήσει στα βράχια».

Η εισαγγελέας σημείωσε πως οι δύο κατηγορούμενοι, κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία που έδειχναν την ενοχή τους.

«Οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στο σπίτι και μετά από 40 λεπτά ξαναβγήκαν. Καθάριζαν αυτό το διάστημα. Προσπαθούσαν μαζί να συνεφέρουν το χώρο. Άλλαξαν παπούτσια και έβαλαν όλα τα πειστήρια σε ένα άσπρο κουβά», τόνισε η κα Δίγκα.
Απευθυνόμενη προς την πλευρά τους, είπε: «Ξέρετε τι έπρεπε να κάνετε σε μια τέτοια υπόθεση που τα στοιχεία είναι αδιάσειστά; Να πείτε «το κάναμε συγχωρέστε μας».

«Δικαιοσύνη κι ας καταστραφεί όλος ο κόσμος»

«Θα κλείσω με τον ίδιο τρόπο, ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής. Με όνειρα, ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο, γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής», ανέφερε δείχνοντας τους δράστες.

Το ξέσπασμα της μητέρας της Τοπαλούδη

Κατά την διάρκεια της αγόρευσης της εισαγγελέως, η μητέρα της Ελενης Τοπαλουδη, ξέσπασε κατά των δύο κατηγορούμενων λέγοντας: «Γιατί δε δείχνετε τα πρόσωπα σας. Ροδίτη μάγκα, ψευτόμαγκα, πόσο μάγκας είσαι; Έριξες εκεί την Ελένη μου για να εξαφανιστεί το σώμα του παιδιού μου; να πάει στην Αίγυπτο; Άνανδροι!».

Τριαντάφυλλο στην εισαγγελέα άφησε ο πατέρας της Ελένης

Στο τέλος της αγόρευσης, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, ακούγοντας τα όσα είπε η κα Δίγκα, πλησίασε την έδρα και της έδωσε ένα τριαντάφυλλο δακρυσμένος.

«Όποιος ήταν στη θέση μας θα συγκινούνταν. Της πρόσφερα το τριαντάφυλλου εκ μέρους της συζύγου μου, αλλά και της Ελένης. Η κυρία είπε - και συγκινήθηκε όταν το είπε - ότι σε όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά στην Ελένη. Εκείνη τη στιγμή είδα την Ελένη να κάθεται δίπλα στην έδρα της εισαγγελέως», είπε στις κάμερες στο τέλος ο πατέρας της.

Από την πλευρά της, η κα Δόγκα ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook τη φωτογραφία με τα κόκκινα τριαντάφυλλα, που της έδωσαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, τα οποία τοποθέτησε σε βάζο πάνω στο γραφείο της.

«Το ωραιότερο και πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου. Κυρία Κούλα… Σας ευχαριστώ», έγραψε η κα Δόγκα.

5ερτφ

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα