Την οριστική επιστροφή του Νίκου Σειραγάκη στη φυλακή προτείνει η εισαγγελέας Γρεβενών προς το δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων είχε προκαλέσει σάλο.

Όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση ο Νίκος Σειραγάκης παραβίασε τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί να διαμένει στην περιοχή του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Μάλιστα όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ο Ν.Σειραγάκης ήταν παντελώς άγνωστος στην περιοχή που είχε δηλώσει πως θα διαμένει.

Γί αυτό το λόγο όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση διατάχθηκε η προσωρινή του σύλληψη «επειδή κρίθηκε πως συντρέχει περίπτωση επείγουσας ανάγκης, λόγω της παραβίασης του όρου της διαμονής του, για να προληφθεί κίνδυνος της δημόσιας τάξης από την τέλεση από τον ίδιο παρόμοιων με αυτά για τα οποία ήδη καταδικάστηκε εγκλημάτων».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση συντρέχει νόμιμη περίπτωση να ανακληθεί η χορηγηθείσα στον Ν. Σειραγάκη υφ´ όρων απόλυση λόγω της παραβίασης της διαμονής του σε συγκεκριμένο τόπο προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του το οποίο είναι έπτα έτη, δέκα μήνες και 25ημέρες.

Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Υπενθυμίζεται πως με διατάξεις των εισαγγελέων αρχικά Γρεβενών και στη συνέχεια Θεσσαλονίκης ο Ν.Σειραγάκης κρατείται προσωρινά.

--