"Ευθύνη Ζωής" χαρακτήρισε η Γιάννα Αγγελοπούλου την εθελοντική αιμοδοσία, με αφορμή την 1η εθελοντική δράση αιμοδοσίας, που διοργανώθηκε από την Επιτροπή "Ελλάδα 2021", σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στην Αθήνα.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι "σωτήρια πράξη" στις μέρες μας τόνισε, με ανάρτησή της στο τουίτερ, η κα Αγγελοπούλου, η οποία ευχαρίστησε "από καρδιάς, όλους όσους έσπευσαν στο κάλεσμα της επιτροπής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην ανοικτή πρόσκληση της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" ανταποκρίθηκε πλήθος ανθρώπων και στην αιμοδοσία τελικά συμμετείχαν 176 εθελοντές, βάσει του ορίου που έθεσε το Ε.ΚΕ.Α. Η διαδικασία έγινε με προκαθορισμένα ραντεβού, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα επιβεβλημένα μέτρα ασφάλειας, στους συμμετέχοντες διατέθηκαν γάντια και μάσκες, ενώ σε όλο το χώρο υπήρχαν αντισηπτικά για ευρεία χρήση.

Η κα Αγγελοπούλου συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες, επισημαίνοντας την αξία της προσφοράς τους για το σύνολο της κοινωνίας. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ευχαρίστησε την κα Αγγελοπούλου για αυτή την πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη τόνισε: "Εμείς οι Έλληνες, έχουμε δείξει σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, πως μπορούμε να τις διαχειριζόμαστε και με θριάμβους και με νίκες και με αντοχές. Για άλλη μια φορά αυτή την περίοδο, βλέπω όλο τον κόσμο να δίνει ο καθένας ό,τι μπορεί. Έχω μόνο να πω ότι είμαι ευγνώμων και εγώ προσωπικά και όλοι από την επιτροπή για όλους τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους εθελοντές που το οργάνωσαν και τους ανθρώπους που δίνουν αίμα. Αυτοί δίνουν σε όλους τη βεβαιότητα, ότι όποια δυσκολία και να έρθει μπορούμε να την ξεπεράσουμε. Γιατί είμαστε Έλληνες και γιατί αγαπάμε ο ένας τον άλλον".

Όπως είπε ο πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α κ. Κατσίβελας, "είδαμε από την αρχή τη μεγάλη ανάγκη για αίμα καθώς και την φοβία του κόσμου, όμως τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κοινωνία ήταν πολύ θετικά και καταφέραμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Είναι σημαντικό αυτή η κοινωνική ευαισθησία να γίνει ένα μόνιμο κεφάλαιο".

Στην ανακοίνωση της επιτροπής, υπογραμμίζεται ότι η διοργάνωση της αιμοδοσίας, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική βοήθεια όσων συνέβαλαν στη διεξαγωγή της. Η επιτροπή ευχαριστεί θερμά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για την παραχώρηση του χώρου, και τις οργανώσεις Bloode, Ethelon, Let'sdoitGreece, τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» για τη συνολική τους υποστήριξη στη διοργάνωση της δράσης, την εταιρία TentStyle που παραχώρησε τις τέντες που στήθηκαν στο χώρο του μουσείου και την εταιρία Καραντίνος Α.Ε, η οποία προσέφερε τα φρούτα που δόθηκαν στους αιμοδότες.

Τέλος, σημειώνεται ότι "στόχος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" είναι να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες δράσεις, αφού στις επιδιώξεις της συμπεριλαμβάνεται ανάδειξη της αξίας που έχει η αύξηση των δωρεών αίματος, μυελού των οστών, αλλά και οργάνων για μεταμόσχευση. Το να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη θέση της Ελλάδας σε αυτούς τους τομείς θα είναι μία σπουδαία παρακαταθήκη, προς όφελος όλων μας!" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής "Ελλάδα 2021".