Οι συστάσεις των ειδικών για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού φαίνεται να αγνοούν αρκετοί Αθηναίοι, αφού, εκμεταλευόμενοι τον ανοιξιάτικο καιρό, συγκεντρώθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους της πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι φώναζαν διάφορα συνθήματα, να απομακρυνθούν από το σημείο, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, όπως τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα είναι κλειστή, μέχρι νεωτέρας, από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Δεκάδες πολίτες στην Ακρόπολη

Δεκάδες πολίτες μάλιστα βρέθηκαν απόψε και στο Αιγάλεω (τόσο στην πλατεία Εσταυρωμένου έξω από το μετρό, όσο και στο Αλσος) και στην Ακρόπολη. Πλήθος κόσμου, εκμεταλλευόμενο τον καλό καιρό, ανέβηκε στον βράχο της Ακρόπολης για να παρακολουθήσει το φεγγάρι.

Ο δημοφιλής βράχος τον οποίο επισκέπτονται δεκάδες Αθηναίοι και τουρίστες κάθε χρόνο γέμισε με κόσμο που εκ των πραγμάτων, ήταν αδύνατο να κρατήσεις τις απαραίτητες αποστάσεις που επιβάλλουν τα μέτρα προφύλαξης από τον κοροναϊό.

Συνωστισμός σε Λυκαβητό - Παγκράτι

Χαρακτηριστικό είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης, πολλοί επέλεξαν για την βραδινή τους βόλτα να βρεθούν στον Λυκαβηττό και την πλατεία Βαρνάβα. Αθηναίοι, κυρίως νεαρής ηλικίας, τρεις ημέρες μετά την άρση των μέτρων, βρέθηκαν στον Λυκαβηττό για να απολαύσουν τη θέα αλλά και το λαμπερό φεγγάρι. Οι περισσότεροι εξ αυτών ανέβηκαν με τα απαραίτητα, ποτά και σνακ, για να καθίσουν και να συνομιλήσουν με την παρέα τους, έχοντας «πιάτο» την Αθήνα.

Παρόμοιο σκηνικό και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Δεκάδες πολίτες με ποτά στα χέρια, τα οποία αγόρασαν από περίπτερο και δύο μπαρ που τα πουλάνε σε πλαστικό ποτήρι, καθόντουσαν σε παγκάκια και πεζούλια, αδιαφορώντας για τη σύσταση των ειδικών περί αποστάσεων.