Την απογοήτευσή του για τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε μπαρ που άνοιξαν κανονικά από χθες και, με πρόσχημα την παροχή υπηρεσιών στο χέρι (takeaway), γέμισαν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με πελάτες, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον κοροναϊό στο υπουργείο Υγείας, πως οι εικόνες αυτές παρατηρήθηκαν κυρίως σε καφέ - μπαρ της περιφέρειας ενώ συμπλήρωσε ότι οι καταστηματάρχες, προφασιζόμενοι ότι παρέχουν υπηρεσίες στο χέρι, έχουν στην πραγματικότητα ανοίξει τα καταστήματά τους και εξυπηρετούν κανονικά τους πελάτες, βάζουν δυνατά τη μουσική και γεμίζουν τα μαγαζιά τους.

Οι συστάσεις μας για αποφυγή του συγχρωτισμού βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. «Οι εικόνες των μπαρ στην περιφέρεια με πελάτες μέσα και έξω να προσφέρουν ποτά δήθεν take away είναι προσβλητικό για όλους μας, και κυρίως για εκείνους που τηρούν τα μέτρα και αυτούς που προσπαθούν να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανέφερε δε, ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή στη στάση, τότε θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. «Μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει πολλά αλλά δεν έχουμε κερδίσει τον πόλεμο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός. Τέλος, επεσήμανε ότι το σχετικό μέτρο περί take away αφορά μόνο τον καφέ και όχι τα αλκοολούχα ποτά.

«Μία νέα και διαφορετική καθημερινότητα ξεκίνησε από χθες. Αυτή η καθημερινότητα εξακολουθεί να παραμένει ρευστή και κάθε επιλογή μας επηρεάζει τη ζωή μας και γι' αυτό τονίζουμε διαρκώς τη σημασία των κανόνων υγιεινής και της προσήλωσής μας στους στόχους», κατέληξε.