Τη στηρίξη της αμερικανικής ηγεσίας στην ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στον δημόσιο βίο και την ισότητα των δύο φύλων εξέφρασε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο "The Inclusivity Lounge Online" που διοργάνωσε το Delphi Economic Forum για την ανταλλαγή ιδεών γύρω από την ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στη στήριξη των γυναικών ενώ συμπλήρωσε ότι «συνεργαζόμαστε στην Ελλάδα με τα αρμόδια ινστιτούτα και προωθούμε τις καλύτερες πρακτικές για να στηρίξουμε τις γυναίκες». Τόνισε δε, ότι, κατά την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, τον προηγούμενο Οκτώβριο, οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν να στηρίξουν ακόμη περισσότερο τη θέση της γυναίκας και τον ρόλο της στον δημόσιο βίο.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι εξελίσσεται σε «πρότυπο για πολλές γυναίκες που θέλουν να επιτύχουν στην πολιτική και τον δημόσιο βίο» ενώ συμπλήρωσε ότι «άνδρες και γυναίκες πρέπει να δουλεύουν μαζί για να ενισχύσουν την ατζέντα για τη στήριξη των γυναικών».

Τζ. Πάιατ: «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε πρότυπο για πολλές γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική και τον δημόσιο βίο»
Ο αμερικανός πρέσβης αποκάλυψε ότι το περίπτερο των Ηνωμένων Πολιτειών στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα αφορά και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα αλλά και πρωτοβουλίες των γυναικών στον χώρο των start-up επιχειρήσεων ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να εργαστούν όλες οι πλευρές από κοινού προκειμένου να καταπολεμήσουν τα έμφυλα στερεότυπα και την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

«Οι ελληνίδες γυναίκες θα συνεχίσουν να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο. Ως πατέρας ξέρω ότι κανένας μας δεν θα ήθελε έναν κόσμο που δεν θα σέβονται τις γυναίκες. Έχω μεγάλες προσδοκίες από τη δική μου κόρη για όσα θα καταφέρει στη ζωή της αλλά και μεγάλη περηφάνια για όσα έχει ήδη πετύχει», τόνισε ο κ. Πάιατ.

Τέλος, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα αναφέρθηκε και σε μία συνάντηση που είχε με μία νεαρή μαθήτρια από τα Γιάννενα που, μετά και τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα της αμερικανικής πρεσβείας, του μετέφερε πως στόχος της είναι να ασχοληθεί με τα κοινά, φτάνοντας ακόμη και στο υψηλότερο πολιτικό αξίωμα. «Μου υπενθύμισε πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε τις γυναίκες», κατέληξε ο κ. Πάιατ.