Παρασκευή Ζούλια, Επαμεινώνδας Τσακάλης, Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Και ένα αγέννητο μωρό. Ήταν τα θύματα της τυφλής βίας στο κτήριο της Μarfin, όταν πριν από δέκα χρόνια με βόμβες μολότοφ το κτήριο της τράπεζας, πήρε φωτιά και τους πήρε μαζί τους στην αιωνιότητα.

« Αθώοι συμπολίτες μας, που τους στέρησε τη ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός», όπως έγραψε σήμερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter του, αναφερόμενος στην μνήμη τους, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την δημιουργία πλακέτας «στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους που θα πολεμά τη λήθη».

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονική επίθεση στη Μarfin, όμως για τους συγγενείς, αλλά και τους συναδέλφους της Παρασκευής, του Επαμεινώνδα και της Αγγελικής, κάθε μέρα, είναι μέρα μνήμης των δικών τους ανθρώπων.




Σήμερα βρέθηκαν όλοι στο κτήριο της φωτιάς, εκεί όπου έχασαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους, και άφησαν λίγα λουλούδια, αλλά και πολλά μηνύματα σε εκείνους που δεν πρόλαβαν να απλώσουν το χέρι και να ξεφύγουν από την μανία της φωτιάς και των ανθρώπων.

Ανθρώπων που σήκωσαν το χέρι, όχι για να βοηθήσουν και σώσουν ανθρώπινες ζωές, αλλά για να κάψουν και να αποτελειώσουν. Αυτό τους υπαγόρευε η διχόνια, η τυφλή τους βία και η απάνθρωπη σύστασή τους. 

marfin11
marfin12
marfin13