Στον κύκλο των 42 ημερών εγκλεισμού αναφέρθηκε, κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως «αύριο κλείνει ένας κύκλος 42 ημερών. Ένας κύκλος γεμάτος από μικρά και μεγάλα άγχη. Οι Έλληνες αποδείξαμε ότι, όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Αποδείξαμε οι Έλληνες ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς».

Τόνισε δε, ότι το νέο σύνθημα είναι να μείνουμε ασφαλείς και να μην δώσουμε χώρο και τόπο στον ιο να εξαπλωθεί. «Εγχείρημα δύσκολο και σύνθετο που, όμως, είναι και εξαιρετικά σημαντικό γιατί θα κρίνει τα πάντα για τις ζωές, την καθημερινότητα και την ίδια την πατρίδα μας». Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι ο ιός εξακολουθεί να παραμένει και πως «αυτός ευθύνεται για την αγωνία, την ταλαιπωρία και τη μάχη που δίνουν εκατομμύρια συμπολίτες μας σε όλο τον κόσμο».

Ο υφυπουργός σημείωσε επίσης πως, όσο τηρούμε τους κανόνες, μειώνουμε την εξάπλωση του ιού και προχωράμε στον περιορισμό των μέτρων. «Η νέα κανονικότητά μας έρχεται, κατ' αυτόν τον τρόπο, όλο και πιο κοντά», τόνισε και ανέφερε πως θα μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να επιστρέψουμε στις συνθήκες που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τις πληροφορίες που αφορούν τη χρήση μάσκας σε επαγγελματίες και πολίτες και ευχαρίστησε πολίτες και επαγγελματίες για την τήρηση των μέτρων προστασίας.